Kronika: 18.02.2019

15. 02.
Ob 18.28 so policisti v Kopru ustavili osebni avto, ki je vijugal po cesti. 40-letnemu vozniku je je bil odrejen preizkus z alkotestom, ki je pokazal 1,21 mg/l. Poleg tega vozi v času prepovedi, zato so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni prelog.

V Piranu je nekdo med 10.00 in 14.00 uro z Župančičeve ulice ukradel moped znamke Piaggio, tip Zip 25, reg. št. KP ZL-87.

Ob 22.50 smo bili obveščeni, da je v Kopru z mopedom padel 80-letni domačin in se pri tem huje poškodoval. Policisti so ugotovili, da je vozil kolo z motorjem po strmem klancu navzgor. Pri tem je vidna sled trčenja v robnik, nakar je kolo obstalo 20 m višje v klancu, plastika pa je razmetana še 20 m višje. Policisti še zbirajo informacije o nesreči.

16. 02.
Ob 2.48 je 58-letnik s tovornim vozilom peljal od Lucije proti Sečovljam. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu je zapeljal na bankino, nato pa trčil v drevo. V nesreči ni bil poškodovan, odrejen pa mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0.84 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog po 37/5-3 in 105/5-4 ZPrCP.

Ob 10.50 so policisti na mejnem prehodu Dragonja pri 37-letnemu Štajercu, ki se je pripeljal z osebnim avtomobilom, v voznikovih vratih našli škatlo, v kateri so bili štirje pirotehnični izdelki F2 TITAN-5, z učinkom jakosti poka 120 dB. Predočen mu je bil prekršek po Zakonu o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih 48. člen, 1. odstavek, 6. točka v zvezi z 35. členom, uveden pa bo hitri postopek o prekršku.

V Seči je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel potapljaško uro znamke Citizen in starejši fotoaparat znamke Nikon.

Popoldan se je v Izoli 78-letna voznica osebnega avtomobila vključevala s poljske poti na asfaltirano pot in pri tem s sprednjim desnim delom trčila v pešca, ki je hodil po poti proti plaži. Ta je padel preko pokrova motorja na tla, voznica pa je peljala naprej. Nato pri srečanju s kolesarko ni vozila dovolj od roba, da je voznica kolesa zapeljala v desno izven vozišča in le tako preprečila trčenje z vozilom. Voznico so policisti izsledili doma. Sledi hitri postopek.

Na mejnem prhodu Sočerga so policisti zasegli osebni avto 40-letnemu Koprčanu, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V vasi Studeno pri Postojni je nekdo vlomil v vozilo in ukradel denarnico z
dokumenti in denarjem (15 evrov).

Zvečer so policisti v Piranu zasegli osebni avto 24-letnemu domačinu, ki nima vozniškega dovoljenja (potek veljavnosti). Sledi obdolžilni predlog.

Na Dolinski v Kopru je nekdo vlomil v stanovanje. Lastniki so odsotni, zato se škoda še ugotavlja, je pa stanovanje premetano, najverjetneje je bila odnešena zlatnina.

17. 02.
Na Ferrarski v Kopru je nekdo prerezal vse štiri pnevmatike na vozilu Peugeot. Lastnica je oškodovana za 400 evrov.

Sorodni članki