Odprtje sezone Pomolov okusov

Po lanskoletnem zelo obiskanem velikonočnem Pomolu okusov so se tudi letos na Turističnem združenju Izola odločili, da sezono kulinaričnih dogodkov na prostem začnejo ob istem času. Letos načrtujejo 5 terminov, razporejenih spomladi in jeseni; 31. marca, 4. maja, 8. junija, 21. septembra in 19. oktobra. Obiskovalci bodo v soboto, 30. marca, izbirali med 20 stojnicami z istrskimi dobrotami. Dogodek se začne že ob 11.00 in traja ves dan.

Predstavili se bodo gostinski ponudniki, med katerimi so nekateri novost na Pomolu okusov, vinarji, kulturni društvi, slaščičarna, ponudniki s craft pivom, lokalnim ginom in sadnimi likerji. Posebnost prvega Pomola okusov bo stojnica Orange Wine Festivala, ki bo predstavljala istoimenski mednarodni festival, posvečen oranžnim vinom. Ta bo navdušence nad belimi maceriranimi vini v Izolo privabil 26. aprila. Na gostujoči stojnici se bo tokrat predstavil Atelier Karim, kjer bo slaščičarski mojster Karim Merdjadi, poznan tudi kot del trojice Masterchefovih ocenjevalcev, razveseljeval s prefinjenimi sladicami. Da bo vzdušje na Pomolu okusov še bolj živahno, pa bo vse skupaj spremljala tudi glasba Piano Sax Dua.

Pomol okusov poteka v skladu s trajnostnimi usmeritvami, zato organizator obiskovalce prijazno poziva k ločevanju odpadkov, zaradi pričakovanega večjega števila obiskovalcev pa priporoča parkiranje na obrobnih parkiriščih in sprehod do prizorišča.

Sorodni članki