V Pobegih vrata odprla nova lekarna

Mestna občina Koper in javni lekarniški zavod Obalne lekarne Koper sta razširila lekarniško mrežo na podeželje, natančneje na območje Krajevne skupnosti Pobegi – Čežarji, s tem pa širšemu zalednemu območju omogočila boljšo in lažjo dostopnost do zdravil ter ostalih izdelkov za podporo zdravljenja in ohranitev zdravja. Nova lekarniška enota je danes svoja vrata odprla v novozgrajenem prizidku ob poslopju stavbe krajevne skupnosti v Pobegih.

Krajevna skupnost Pobegi – Čežarji je od danes bogatejša za podružnično lekarno Obalnih lekarn Koper. Izolsko podjetje IGC Projekt je v preteklih mesecih ob poslopju stavbe krajevne skupnosti, v kateri je tudi ambulanta družinske medicine Zdravstvenega doma Koper, zgradilo prizidek z vso potrebno opremo za izvajanje lekarniške dejavnosti. Sodobno opremljena lekarna se lahko pohvali z avtomatiziranim sistemom skladiščenja, virtualnimi policami in avtomatizirano varno blagajno, na zunanjo steno prizidka pa je nameščen tudi samopostrežni avtomat.

V Obalnih lekarnah Koper razvoj usmerjajo v podporo kakovostnemu izvajanju lekarniškega poslanstva, »ki vodi s skrbnim izvajanjem lekarniških storitev do pravilne, smiselne in varne uporabe zdravil ter ostalih izdelkov za podporo zdravljenja in ohranitev zdravja,« je ob prerezu traku dejala direktorica Obalnih lekarn Koper mag. Katja Gombač Aver, ki je prepričana, da bo izvajanje tovrstnega poslanstva v podružnici v Pobegih »gotovo v popolnosti izvedljivo«.

Približno 700.000 evrov vredna naložba, brez vključenega davka, ni zgolj velika pridobitev za krajane Pobegov, ampak tudi za ostale prebivalce, ki gravitirajo na to območje. »Eden izmed ključnih ciljev Mestne občine Koper je zmanjšati razkorak v infrastrukturni urejenosti in kakovosti življenja v urbanih središčih in na podeželju. Ne moremo imeti skupnosti dveh različnih standardov, kjer občina veliko pozornosti namenja le območjem, kjer živi veliko ljudi. Razvoj ni pravičen, če ne vključuje vseh in je izrazito nepošten, če celotna naselja prikrajša za enostaven in pravočasen dostop do tako pomembnih storitev, kot je lekarniška dejavnost,« je na odprtju dejal župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in poudaril, da gre za izjemno pomembno pridobitev za celotno skupnost, saj z njo občutno skrajšujemo pot od zdravnika do zdravila na koprskem podeželju.

Vir in foto: MOK

Sorodni članki