V Sanremu vse pripravljeno za jutrišnji Festival

V italijanskem Sanremu je vse nared za letošnji Festival, ki bo pričel v torek, 6. februarja. Kot vsako leto organizatorji obljubljajo izjeme glasbeni in televizijski spektakel. Italijanska televizija RAI je v Sanremo pripeljala 4 režije, kjer bodo z najmanj 290 tehniki, kamerani in drugim osebjem poskrbeli, da bo prenos na prvem italijanskem kanalu Rai1 potekal nemoteno.

Že v nedeljo, pa se je Casinoju Sanremo odvijal gala večer, kjer je voditeljski trio, ki ga sestavljajo umetniški vodja Claudio Baglioni, Michelle Hunziker in igralec Pierfrancesco Favino. Tokrat so bili voditelji kar skromni z informacijami o samem poteku Festivala. Bolj zgovorni, a ne preveč,  so bili na otvoritveni tiskovni konferenci, ki se je odvijala v press centru. Napovedali so številne mednarodne (glasbene) goste. Namreč, kot je omenil Claudio Baglioni, je letošnji festival po nekaj letih ponovno bliže glasbeni prireditvi, kot TV spektaklu. Že nekaj časa je bilo znanih nekaj imen. Med prvimi so udeležbo potrdili Sting, James Taylor in Shaggy. Med italijanskimi pa bodo prisotni Fiorello, Gino Paoli in Laura Pausini. Slednja je sicer te dni zbolela, vendar po besedah umetniškega vodje bo prisotna, morda z bolj okrnjenim programom.

Tu pa z glasbenimi gosti ni konec, saj bo na četrtkov večer vsak nastopajoči imel na odru gosta, s katerim bosta prepevala sicer tekmovalno pesem, vendar v prearanžirani obliki.

 

Sorodni članki