10. Istrski karneval v Portorožu

V nedeljo, 11. februarja, se bo pustno dogajanje 10. Istrskega karnevala preselilo v Portorož. Pustne skupine, vozovi in etnografske maske bodo preplavile središče mesta, ki bo v znamenju dobre glasbe, žonglerjev in klovnov, kreativnih delavnic za najmlajše in stojnic s sladkimi pustnimi dobrotami. Spremenjen bo tudi prometni režim.

V Portorožu in Piranu se bo pustno obarvan vikend začel že v soboto, 10. februarja, ob 16. uri, v Avditoriju Portorož s Pustnim rajanjem za otroke, ob 20. uri pa se bo v piranskem Gledališču Tartini odvil Veliki pustni ples na temo zgodovinskih osebnosti.

V nedeljo, 11. februarja, se bo pustno dogajanje v središču Portoroža začelo že ob 13. uri z animacijo za otroke, pustnimi poslikavami obraza, ulično predstavo Družinskega gledališča Kolenc in kreativnimi delavnicami. Ob dobri glasbi skupine Sopranos se bodo pustne maske lahko posladkale s krofi in kroštolami. Ob 14. uri bo iz Lucije proti Portorožu krenila Portoroška pustna povorka, ki bo na Trg Prekomorskih brigad prispela okoli 16. ure. Na trasi bosta skupine, vozove in etnografske maske ocenjevali kar dve komisiji – prva pri igriščih za odbojko na mivki, druga pa nasproti hotela Kempinski Palace Portorož. Med drugim se bodo pustne skupine in vozovi na povorki predstavili z morsko tematiko, kabarejem, pozabili pa ne bodo niti na aktualne politične razmere. Ob 16.30 bo razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad.

Spremenjen prometni režim

Med 14. in 18. uro bo na celotni trasi med Lucijo in Portorožem moten promet za vsa vozila zaradi začasne zapore cestišča. Prav tako bo med 14. in 18. uro popolna zapora prometa v smeri iz Pirana proti Luciji na odseku med objektom Vila Marija in GH Portorož. Obvoz bo za vsa vozila preko Belega Križa.

Sorodni članki