Prvi koncert Rare Quartet

IZOLA – V objemu hiš, »Pri špini«, v Ljubljanski ulici, se je 1. septembra, na svojem prvem koncertu predstavil Rare Quartet, katerega člani so Robert Rebrina (klaviature), Dejan Zornada (sax), Valentino Destradi (bobni) in Edi Dobrilovič (bas kitara). Igrali so jazz standarde v latino, swing, funky preobleki in avtorska dela Roberta: Snow man, Samba d Ercole, Idaho, ki so bili premierno zaigrani v tej zasedbi. Je pa te skladbe že posnel z naključnima glasbenikoma, ki ju je srečal na svojem potovanju po Ameriki.

tinoweb1

Po obdobju rocka in popa, doma in v tujini, je Robert svoje znanje dopolnil na »Asociazione Siena jazz«. Kar nekaj časa je iskal glasbenike, s katerimi bi lahko užival v jazzu in predstavil svoja dela. Spoznal je Dejana, saksofonista , ki je s srcem in dušo predan svojemu instrumentu, kar lahko potrdi vsak, ki ga ima možnost slišati. Začela sta skupaj igrati in kmalu ugotovila, da sta pripravljena, da se jima pridruži še ritem sekcija. Našla sta bobnarja, Valentina, s katerim je Robert že igral v rock obdobju, v skupini Lucifer. Valentino je s sabo pripeljal basista Edija in začele so se vaje Rare Quarteta. In vaje so jih pripeljale na prvi koncert, ki je vse poslušalce in naključne mimoidoče, prijetno presenetil.

tinoweb2

»Ne poslušam jazza, a mi je bil koncert tako všeč, da bi ga lahko začela poslušati.«, »Zelo dobro, ne bi rekla, da je bil to njihov prvi koncert.«, »Prvi del jazz standard, je bil ok, a prava energija se je pokazala, ko so zaigrali avtorske skladbe.«, so bile izjave nekaterih po koncertu. Za tiste, ki bi jih želeli ponovno slišati in tiste, ki so koncert zamudili, sporočajo, da bodo kmalu spet nastopili. Kdaj in kje pa nas bodo še obvestili.

Sorodni članki