Motorist od zadaj trčil v avtomobil, kriva oba udeleženca

KRONIKA – V četrtek ob 13.17 se je na cesti Črni Kal – Dekani, v križišču za Buzet in Gračišče, zgodila prometna nesreča. Voznica osebnega avtomobila, 38-letna državljanka Rusije, je vozila od Črnega Kala proti Rižani in v križišču za Gračišče pričela zavijati v levo preko polne črte. Za njo je pripeljal 28-letni voznik motornega kolesa iz Postojne, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del avtomobila. Motorist se je lažje poškodoval, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico in mu izdali plačilni nalog zaradi prekratke varnostne razdalje. Voznica osebnega avtomobila pa je plačala globo zaradi obračanja preko polne črte.

V Postojni je nekdo vlomil v stanovanje. Po prvih podatkih je odnesel zlati nakit, več pa bo znano, ko se lastniki vrnejo domov.

Zvečer je občanka obvestila koprske policiste, da je na krožišču Ljubljanske in Ankaranske ceste moški, ki kriči, udarja po mimo vozečih avtomobilih ter ogroža sebe in druge. Policisti so ga dohiteli na Ulici 15. maja, kjer so ugotovili identiteto močno vinjenega 40-letnega domačina. Ker je še vedno kričal in vpil ter udarjal po mimo vozečih vozilih, zatem pa tudi ni upošteval ukazov policistov, so mu odredili pridržanje. Vročen mu je bil plačilni nalog.

V petek dopoldne so policisti v Postojni ustavili domačina z osebnim avtomobilom, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki