Poletje v Ankaranu – program med 15. 8. – 19. 8.

Ankaranske plaže v prihajajočih dneh vabijo s čarobnimi (pa tudi čarovniškimi) vibracijami, glasbenimi valovi kot tudi alternativnimi ritmi. Od bluzenja s prijaznimi čarovnicami do zvočne kopeli ob sončnem vzhodu vas bodo z  novimi energijami napolnili alternativni bendi iz ankaranskih zaklonišč kot tudi sestri Martesson, ki sta združili jazz s skandinavsko melanholijo in sredozemskim optimizmom. In na vse to glasbeno obilje še življenjske modrosti najbolj priljubljenega lika iz Ene žlahtne štorije.

Valdoltra
Četrtek, 15.8., ob 18.00 – Čarovniški blues, ulični performans; Skupina Hupa Brajdič

Čarovniški blues izvaja umetniška skupina Hupa Brajdič, ki v svojih performansih prizorišča spreminja v fantazijske pokrajine, v katere povabi gledalke in gledalce. Avtorica projekta Čarovniški blues je Alja Bulič, ki ga vodi skupaj s Katarino Jenšterle, v njem pa nastopajo še Kristina Aleksova, Urška Košenina, Živa Petrič, Sabell-Christina Fabian in Ines Imunić.


Valdoltra
Petek, 16.8. ob 20.30 – Rok Vilčnik –rokgre: Gušto gre na romanje, ena žlahtna komedija; Talija, ustvarjalni laboratorij

Igra: Primož Forte

Vsem dobro znani Avguštin Rebula, po domače Gušto, priljubljeni lik iz popularne slovenske romantične komedije Ena žlahtna štorija, se vrača! ​Dobrovoljni Gušto se vrne v svojo idilično domačo vas, da bi v domačih krajih pomagal zbrati šolde za srednjo šolo na Madagaskarju, vendar naleti na vse kaj drugega kot na tisto mirno vas, ki jo je še pred nekaj meseci zapustil.

Žlahtni Primož Forte nam bo z veliko mero humorja in mnogimi ganljivimi trenutki na odru razgrnil celo plejado zgodb in likov, ki smo jih tako radi gledali, ter jih v svojem sočnem jeziku zapletel v sproščen, komični vrtinec.

Študent
Sobota, 17.8., ob 20.00 – Večer iz zaklonišča

Zaklonišča so v preteklih letih postala inkubatorji ustvarjalnosti, včasih pa tudi prevratniških idej. Še posebno to velja za Ankaran, kjer v dveh zakloniščih kar prekipeva od glasbenih idej in smeri. Vse skupine in zasedbe, ki jim ankaranska občina omogoča uporabo zaklonišča, ustvarjajo avtorsko glasbo, katere namen je predvsem raziskovanje glasbenega izraza. Če pa se s širjenjem glasbe širi tudi družba, pa še toliko bolje. Zaklonišče je začasen prostor, prostor za vaje, prostor eksperimentiranja. Študent pa je prostor za druženje z občinstvom. Letošnji večer iz zaklonišča bodo glasbeno zapolnili Mišični test resnice, Semi Pro, Sottomayor, Svinjske tačke, Grafenbergundalkotesters, SlowWawe in Meduzalem.

Valdoltra
Nedelja, 18.8., ob 5.00 – Zvočna kopel  ob sončnem vzhodu

Vabimo vas na nepozabni dogodek ob morju. Naravne vibracije gonga in morja vas bodo popeljale v globine, kjer boste našli svoj skriti zaklad. Vse skupaj bo okrepila polna luna, ki bo potovanje vase še poglobila. Ob jutranjem svitu se bomo prepustili plesu vibracij.

Dogodek je primeren tudi za otroke, ki se zbudijo zgodaj zjutraj.

Valdoltra
Nedelja, 18. 8., ob 20.30 – Marina & Emilia Martesson

Marina Martensson prihaja s švedske jazz glasbene scene, od leta 2013 ustvarja v Izoli, iz katere prihajajo njeni predniki. Izdala je dva albuma, je avtorica in pevka, ki rada potuje onkraj glasbenih žanrov in zvokov. Nastopa na odrih širom Slovenije in sosednjih držav, v spremljevalni skupini ji ob strani stojijo Miha Koren na basu, David Morgan na bobnih in Miha Koretič na električni kitari.

V svet jazza in soula je stopila z albumom Arethe Franklin. Tega si je namreč nekoč izposodila od starejše sestre Emilie, ki ustvarja v Londonu in je bila leta 2016 s strani Parliamentary Jazz Awards razglašena za vokalistko leta.

Študent
Ponedeljek, 19. 8., ob 20.00 – Vodena vadba NIA;

Plesna tehnika NIA, ki združuje elemente plesa, borilnih veščin in tehnik samozdravljenja v koreografiji in glasbi, nas spodbuja, da se povežemo ter prebudimo svoje telo, um, čustva in duha. Vsaka NIA urica vsebuje edinstveno kombinacijo 52 osnovnih gibov, ki optimizirajo naravno gibanje telesa in se dotaknejo vseh njegovih štirih področij – fizičnega, mentalnega, emocionalnega in spiritualnega. Primerna je za vse starostne skupine, saj gre za telesu prijazno gibanje, pri čemer se intenzivnost giba prilagodi zmožnostim posameznika.

Sorodni članki