Kronika: 12.08.2019

Policisti so v zadnjem vikendu obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 z lažjimi poškodbami in dve prometni nesreči s hujšimi poškodbami. Zasegli so tudi več vozil.

V nedeljo so v Hrvatinih zasegli osebni avto državljanu Italije, ker mu je poteklo italijansko vozniško dovoljenje, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal 0,52 mg/l, zatem pa še osebni avto v Portorožu, ker voznik iz Izole nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V nedeljo ob 21.50 pa so policisti na mejnem prehodu Dragonja zasegli še osebni avto državljanu Srbije, ker ima veljaven ukrep – prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije.

Danes ponoči so policisti v Luciji zasegli moped Piaggio domačinu, ker je mopedu pretekla registracija, voznik pa za vožnjo vozil te kategorije ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.

Vsem kršiteljem sledi obdolžilni predlog.

V tem tednu poteka akcija SPEED, ko bodo policisti poostreno nadzirali hitrost na naših cestah.

09. 08. 2019

V Piranu sta dva moška vstopila v galerijo. Prvi je prodajalca zamotil, drugi pa naj bi mu izza pulta ukradel moško denarnico, v kateri je imel osebno izkaznico, bančno kartico, ZZZS kartico in približno 400 evrov gotovine.

Ob 22.09 je v krožišču nad Piranom padel motorist iz Škofij, ker naj bi mu neznano vozilo izsililo prednost. Alkotest mu je pokazal 0.76 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčil v rob pločnik in padel. Po padcu je motorno kolo trčilo v drog javne razsvetljave in obstalo sredi vozišča. Sledi obdolžilni predlog.

10. 08. 2019

Ob 0.23 smo bili obveščeni, da v Pradah pred gostilno pijane osebe razbijajo. Policisti so na kraju identificirali najprej 33-letnika, ki je vozil pred gostilno in povzročal hrup – ta je napihal 0.61 mg/l (prepoved nadaljnje vožnje, zaseg vozila, obdolžilni predlog), zatem pa še 27-letnika, ki je prav tako vozil avto pred gostilno in mu je alkotest pokazal 0.42 mg/l. Na kraju je bila razbita steklovina, tako da policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij o dogajanju.

Ob 3.32 je na cesti Portorož – Valeta trčil 30-letni voznik osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,85 mg/l alkohola. V vozilu sta bila še dva potnika in eden od njiju se je v nesreči huje poškodoval (zlom nosu). Povzročitelju sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

11. 08. 2019

Ob 2. uri smo prejeli prijavo, da so oropali taksista v Izoli. Do njega je pristopil zamaskiran moški, mu zagrozil, zatem pa vzel denarnico in pobegnil. Konkretna zadeva se še preiskuje.

V Izoli je nekdo turistom, državljanom Nemčije, iz sobe ukradel gotovino iz ženske torbice.

Na plaži v Izoli je nekdo domačinu ukradel telefon Huawei P20 Pro in 30 evrov.

12. 08. 2019

Ponoči je nekdo vlomil v lokal v Portorožu in ukradel menjalni drobiž.

Dopoldan so v Portorožu ustavili 58-letnega voznika mopeda. V postopku je bilo ugotovljeno, da je registrska tablica ukradena (prijava z dne 6.1.2019), moped v evidencah ni beležen, voznik pa za vozilo nima nobenega dokumenta, s katerim bi izkazoval lastništvo. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,00 mg/l, odrejen hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom drug ali drugih nedovoljenih snovi pa je bil pozitiven na kokain, opijate in benzodiazepine. Odrejen strokovni pregled je odločno odkloni. Izdan mu je bil plačilni nalog po 25/6-1 ZMV, 46/1 ZOZP, 107/12/5 ZPrCP, zbirajo se informacije v zvezi s tatvino mopeda.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 9. 8. 2019 od 6.00 ure, do danes, 12. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 26 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Nobena oseba ni zaprosila za mednarodno zaščito. 11 oseb je že bilo vrnjenih na Hrvaško, drugi pa bodo vračani po zaključenih postopkih.

Sorodni članki