Košarka: Začetek četrtfinalnih bojev

V torek se začenja končnica državnega prvenstva. Košarkarji Sixt Primorske bodo četrtfinalni niz, v katerem se bodo merili z Zlatorogom iz Laškega, otvorili v domači Areni Bonifika. Prvi dvoboj se bo začel ob 18. uri. Koprsko moštvo v izločilne boje stopa s prvega mesta po Ligi Nova KBM za prvaka, medtem ko so Laščani v drugem delu tekmovanja nastopali v Ligi za obstanek. Tam so na zadnji tekmi zanesljivo premagali tekmece iz Šentjurja ter si tako kot zadnji zagotovili pot v četrtfinale.

Torkova tekmeca sta se v tej sezoni državnega prvenstva dvakrat pomerila v prvem delu. Primorci so pred dobrimi šestimi meseci medsebojni dvoboj na Obali suvereno dobili (84:53), v Laškem, kjer je Jurica Golemac minute zaradi zgoščenega ritma tekem razdelil med vse košarkarje, pa izgubil z 72:92.

Najkoristnejši košarkar Zlatoroga v drugem delu državnega prvenstva je bil 21-letni Matur Marial Maker. Avstralski center je na devetih tekmah v povprečju dosegal po 13,6 točk, 10 skokov ter slabi dve blokadi in podaji na tekmo (indeks 19,4). Dobro ga je dopolnjeval kapetan Nejc Barič, ki je bil najboljši strelec (15,2 točki) in podajalec (4,3 podaje) svoje ekipe (indeks 14,8). Del štajerske ekipe je februarja postal tudi Luka Rožanc, ki je sicer sezono začel v Kopru.

V četrtfinalnem nizu bosta ekipi igrali na dve zmagi. Druga tekma bo na sporedu v petek, 3. maja, ob 19.00 v Laškem, morebitna tretja pa je predvidena za torek, 7. maja, ob 18.00 znova v Kopru.

Sorodni članki