Košarka: Sixt Primorska z zmago nad Olimpijo

Izjemen niz košarkarjev Sixt Primorske se nadaljuje! Na gostovanju pri Petrol Olimpiji so zabeležili že 16. zaporedno zmago, šesto v Ligi Nova KBM za prvaka, v kateri ostajajo edino neporaženo moštvo. V Hali Tivoli so bili koprski tigri boljši s 85:72.

Legendarna dvorana v slovenski prestolnici za zasedbo z Obale še naprej ostaja srečno mesto. Potem ko je lani tu osvojila prvo lovoriko v zgodovini kluba – v polfinalu Pokala Spar je najprej ugnala Ljubljančane, za tem pa še Šenčurjane -, je v to sezono na istem mestu krenila z osvojitvijo superpokalne lovoriko. Sedaj je prvi uspeh dodala še v državnem prvenstvu in tako z ljubljanskimi rivali po slabih treh letih delovanja v Hali Tivoli še ne pozna poraza.

Obračun vodilnih ekip drugega dela državnega prvenstva so sicer bolje začeli ljubljanski zmaji, a so njihovi visoki igralci hitro zašli v težave z osebnimi napakami. Kar trojica iz centrske linije je še pred iztekom pete minute na svojem kontu imela po dve osebni napaki, a jih to ni kaj prida oviralo, da ne bi z manjšo prednostjo v ospredju vztrajali skorajda celotno prvo četrtino, ki so jo dobili s 25:24.

V drugi četrtini so pobudo prevzeli gostje. Rezultat na tekmi je bil zadnjič poravnan sredi 17. minute, ko je Dražen Bubnić zadel za 31:31. Koprski tigri so za tem dokončno prevzeli vajeti igre v svoje roke in na glavni odmor odšli s šestimi točkami naskoka (38:32).

Boljšo igro z zaključka prvega polčasa so prenesli tudi v nadaljevanje, v katerem so dokončno zagospodarili na parketu. Marjan Čakarun, ki je že v prvem polčasu dosegel 15 točk, je s košem in dodatnim prostim metom zaradi osebne napake sredi 27. minute povišal že na plus 17 (59:42), po trojki Žana Marka Šiške pa je prednost dve minuti kasneje prvič dosegla 20 točk (65:45).


S takšno točkovno zalogo so se Primorci podali tudi v zadnjih 10 minut (67:47), v katerih so na trenutke prikazali nekoliko preveč lahkomiselno igro. Borbeni gostitelji so se prek nekdanjega člana Sixt Primorske Bojana Radulovića na začetku 38. minute približali na vsega osem točk (68:76), nakar njihov nalet je s težkim metom prek roke tekmeca zajezil Lance Harris. Svoje sta dodala še kapetan Alen Hodžić ter Čakarun in zmagovalec je bil odločen.

Prav Čakarun je bil na koncu prvo ime tekme. Hrvaški center je dosegel 28 točk, sedem skokov, tri blokade in dve podaji ter z indeksom 35 napovedal resen boj za najkoristnejšega posameznika sedmega kola. Z 20 točkami mu je v primorskem dresu sledil Harris, nov izjemen dosežek pa je uspel Šišku. Mladi organizator igre, ki je še enkrat več dokazal svoj talent, je 13 točkam dodal prav toliko podaj (indeks 23).

Na novo snidenje četrtkova tekmeca ne bosta čakala prav dolgo, saj si bosta nasproti stala že to nedeljo. Sixt Primorska bo Petrol Olimpijo v domači Areni Bonifika gostila to nedeljo ob 19. uri. Koprska zasedba bi si z novo zmago pred zadnjimi tremi tekmami drugega dela prvenstva že zagotovila prvo mesto in s tem prednost domačega igrišča skozi celotno končnico. Vstopnice za nedeljsko tekmo so že na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte.


Foto: KK Sixt Primorska/Žiga Mikeli

Sorodni članki