Kronika: 12.03.2019

V Gračišču je nekdo vlomil v hišo in lastniku uradel moško uro.

Ob 11.50 uri je bil v Kopru ustavljen osebni avto znamke BMW, ki ga je vozil državljan Kosova. Policisti so ugotovili, da so na vozilu nameščene ukradene registrske tablice, ki v resnici pripadajo vozilu, odjavljenem iz prometa. Tablice so mu zasegli, sledi kazenska ovadba.

Ponoči je nekdo izpred bloka v Kopru (na Markovcu) ukradel osebni avto Smart, registrskih številk KP NN-442, vreden 4000 evrov.

V  ponedeljek,  11.  3.  2019, ob 14.27, je Regionalni center za obveščanje (112)   na   Operativno   komunikacijski  center  Policijske  uprave  Koper posredoval  klic skiperja iz jadrnice, ki se je v Piranskem zalivu znašla v nemilosti  valov  in  severnega  vetra  zaradi  okvare  motorja. Pri tem je obstajala  nevarnost,  da  bo  jadrnica pristala na skalnati obali polotoka Savudrija, tako da je posadka nujno potrebovala pomoč. Policisti  postaje  pomorske  policije Koper so jadrnico najprej locirali s pomočjo videonadzornega sistema in nato na kraj odpluli s patruljnim čolnom P-16.  Sedemčlanski  posadki so policisti nudili pomoč, tako da so jadrnico varno  odvlekli  na  matični  privez.  Nihče  od  članov posadke jadrnice v dogodku ni bil poškodovan.

Sorodni članki