Kronika: 25.02.2019

22. 02.
Popoldan so policisti izdali plačilni nalog 31-letniku iz Trbovelj, ki je peš hodil po hitri cesti od uvoza Beroki proti Bivju.

24-letna državljanka Irana se je na vstopu v Slovenijo, na mejnem prehodu Dragonja, policistki izkazala z osebno izkaznico Italije, veljavno do 2026, izdano na italijansko žensko ime, s prebivanjem v Milanu. Pri preverjanju osebne izkaznice je bilo ugotovljeno, da izgled odstopa od originala. Zaradi suma v pristnost dokumenta, je bila oseba izločena iz avtobusa, zatem ji je bila odrejena temeljita mejna kontrola. Opravljen je bil še podroben pregled z napravo za ugotavljanje pristnosti listin, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je osebna izkaznica ponaredek. Ženski je bil zavrnjen vstop v Slovenijo, sledi ji kazenska ovadba.

V Ankaranu je nekdo Mariborčanu iz osebnega avtomobila ukradel denarnico z osebnimi dokumenti in gotovino.

Ob 20.39 smo bili obveščeni, da je na bencinskem servisu v Luciji močno vinjen voznik. Policisti so ga izsledili in ustavili v Seči. Na vozilu so bile nameščene registrske tablice, ki ne pripadajo temu vozilu (in so beležene kot ukradene), voznik vozi pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 1.19 mg/l. Vozilo so zasegli. 41-letniku sledi obdolžilni predlog po 105/3-4 ZPrCP, 56/8-1 ZVOz, 34/2-1 in 25/6-1 ZMV.

23. 02.
Popoldan so varnostniki v enem od trgovskih centrov v Kopru prijeli osebe, ki so kradle. Pri tatvini sta bila prijeta 30-letni državljana Bolgarije in 24-letna državljanka Makedonije, ki sta ukradla več artiklov, v skupni vrednosti okoli 100 evrov.

24. 02.
Iz prodajalne na Pristaniški v Kopru so med prenovo ukradli več izdelkov v kartonastih škatlah, nekaj parov športne obutve. Zaščito z izdelkov so odstranili že na kraju.

Popoldan so na Belokriški v Portorožu vozniku iz Sečovelj zasegli skuter Gilera runner 50, zaradi suma predelave. Dejansko stanje skuterja bo pokazal tehnični pregled, ki bo opravljen danes.

Ob 19.03 smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti od SB Izola proti cerkvi. Voznik osebnega avtomobila, 26-letni Koprčan, je peljal od bolnišnice po Kvedrovi in zavijal levo, pri tem je odvzel prednost vozniku mopeda in s prednjim levim delom vozila trčil v prednji levi bočni del enoslednega motornega vozila. Moped je bil zasežen in odrejen izredni tehnični pregled, vozniku (in sopotniku) pa je bil odrejen tudi strokovni pregled na alkohol, mamila in zdravila. 17-letnik in 14-letnik na mopedu sta se pri padcu poškodovala. Ukrep sledi glede na potrjena dejstva in rezultate analiz.

25. 02.
Ob 23.00 uri so policisti na Bivju ustavili Mercedes Sprinter moldavskih registrskih številk. Voznik je bil, 46-letni državljan Romunije, sopotnik pa 35-letni državljan Romunije. Ugotovili so, da ima vozilo prenarejeno številko šasije in pravo številko. Na podlagi prave številke so ugotovili, da je bilo vozilo ukradeno v Nemčiji, 15. 2. 2019. Romunoma sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin in prikrivanje.

Sorodni članki