Izola je med zimskimi počitnicami dobro obiskana

Kljub temu, da zimske počitnice v Sloveniji v glavnem preživljamo na snegu, pa v Izoli vseeno beležijo kar nekaj obiska tudi v tem času. Hotelska zasedenost med zimskimi počitnicami je tako povprečno 75 %, kjer prevladujejo domači gostje.

Gostom priporočajo, da se peš ali s kolesom odpravijo po okoliških gričih ter vaseh, kjer so speljane številne urejene poti, ki jih do zaledja peljejo ob morju, skozi vinograde ali oljčne nasade. S kolesom ali z rolerji se lahko odpravijo po obalni cesti do sosednjega Kopra in nazaj. Za daljše izlete ne bo razočarala znamenita Parenzana, prelepe poglede na odprto morje pa ponuja Krajinski park Strunjan.

Vsi željni spoznavanja kulturne dediščine, se lahko odpravijo na sprehod po mestu in raziskovanje izolskih znamenitosti. Dediščina povezana z morjem je v Izoli prisotna skoraj na vsakem koraku. V času zimskih počitnic (v obdobju med 18.2. in 1.3.) je izolska zakladnica dediščine, Izolana – hiša morja, odprta vsak dan (razen ob torkih in četrtkih), med 14. in 18. uro. Z novim letom sicer za vstop v muzej zaračunavamo vstopnino: ta znaša 3 ure za odrasle in 2 eur za otroke (od 7 do 18 let) in upokojence ter študente. Za mlajše od 7 let je vstop v muzej brezplačen.

Morje lahko gostje pobližje spoznavajo tudi na krožnikih: svetujemo jim obisk katere od restavracij oz. gostiln, kjer si lahko privoščijo npr. sardine in sardele. Te so namreč bogate z vitaminom D in omega 3 maščobami. V večernem času se lahko odločijo za plavanje v urejenih notranjih bazenih ali pa sproščanje v katerem od wellness & spa centrov.

Sorodni članki