Popolna v novem letu

December je čas, ko večina žensk razmišlja, kako bodo urejene za najdaljšo noč v letu. Večina ženski si svoje obleke in modne dodatke omisli že zelo zgodaj, a kljub temu se lahko vedno kaj zalomi. Težava lahko nastane že pri izbiri čevljev. Vedeti namreč morate kje boste novo leto dočakale. Če boste pretežno sedele, si lahko izberete tudi čevelj z zelo visoko peto, če pa boste noč preživele večinoma na nogah pa je bolje če si izberete tiste z nižjo peto. Nič kaj prijetno ni videti žensko, ki se lomi v svojih čevljih, pa naj bodo ti še ne vem kako lepi in modni.

Najbolje bo, da si obleko, čevlje in novoletni make up izberete glede na to, kje boste novo leto praznovale. Ko poskrbite za ustrezno obleko, čevlje in nakit vam preostane še make up, urejene roke in pričeska. Pričesko vam lahko uredi frizer, spretna prijateljica ali pa si lahko pričesko uredite kar same. Nato, ko si lase umijete in jim nudite ustrezno nego, si lahko lase zravnate ali skodrate. Glede na obleko, se lahko odločite ali boste imele lase spuščene ali spete.

Nekaj namigov:

Zviti in speti lasje
Ena izmed zelo enostavno narejenih pričesk so zviti ter speti lasje. Potrebujete le nekaj sponk s katerimi si boste spele lase. Izberete lahko med krokodilčki in kovinskimi sponkami, odvisno od tega koliko las si boste želele speti.

Sponka v laseh
Najenostavnejši in najhitrejši način oblikovanja čudovite pričeske so speti lasje z lasno sponko. Tako speti lasje lahko delujejo svečano, urejeno ali igrivo. Spnete jih lahko na eni strani ali pa kar na sredini.

Kitka
Zadnja leta je modni trend med pričeskami tudi kitka. Za najdaljšo noč v letu si lahko izberete tudi eno izmed kitk.

Urejene roke in nohti
Za urejene roke in nohte lahko poskrbite kar doma. Z nekaj truda lahko imate roke in nohte urejene vedno.

Zapovedi pravilne manikure:

Priprava rok
Pred pričetkom manikure roke najprej očistite. Za mehkejše roke, si lahko pripravite solni piling. S tem boste odstranili odmrle celice. Nato jih sperete in namažete z oljem (mandljevo, olivno, arganovo), ki bo roke bogato nahranilo. Roke sperite s hladno vodo in jih dobro posušite.

Obnohtna kožica
Za odstranjevanje obnohtne kožice uporabite temu namenjen odstranjevalec. Nanesite ga na obnohtno kožico in pustite delovati nekaj minut, da se kožica zmehča. Kožico ob nohtih rahlo potisnite nazaj. Pri tem si lahko pomagate z leseno paličico. Pazljivi bodite, da se ne poškodujete.

Piljenje
Pri piljenju bodite pozorne, da jih pilite v eno smer. Od roba do roba. Za piljenje priporočam stekleno pilico, ki je bolj nežna do nohtov in jih ne cafra.

Razvajanje rok
Pred lakiranjem privoščite nohtom negovalni tretma. Roke, nohte in kožico navlažite in nahranite z bogato kremo. Če imate čas, lahko kremo pustite delovati dlje, če pa tega nimate lahko po 5 minutah kremo z nohtov odstranite z vatirano palčko.

Lakiranje
Pred lakiranjem morate poskrbeti, da so roke in nohti suhi. Nohte lahko pred lakiranjem razmastite z odstranjevalcem laka za nohte. Tako boste svojim nohtom zagotovili boljšo in daljšo obstojnost laka. Da je lakiranje obstojnejše nohte najprej nalakirajte s podlakom. Ta noht ščiti pred lakom. Nato si izberite barvni lak. Pri nanašanju laja bodite natančne. Sloji naj ne bodo predebeli, da se bodo lažje posušili. Za konec na dobro posušene nohte nanesite še nadlak. Tako bo lak obstojnejši. Vaše roke pa bodo dalj časa sijale v svoji popolnosti.

Ko ste poskrbeli še za nohte, vam je ostal samo še make up.


Make up

Ne glede na izbiro vašega make upa, se morate tudi za najdaljšo noč v letu počutiti kot ve. Nikakor se ne zaženite, če niste prepričane, da boste z rezultatom popolnoma zadovoljne. Tako kot za nohte je tudi za obraz potrebno pred ličenjem poskrbeti z nego. Privoščite si lahko mini nego, ki zajema, čiščenje obraza, piling, masko in nanos primerne kreme. Ko opravite nego obraza lahko nadaljujete z ličenjem. Za vas sem izbrala nekaj končnih izgledov, ki bodo primerni za vstop v novo leto.

Danijela Matešič

Sorodni članki