Kronika: 09.12.2019

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 129 nujnih  primerih  in  na  številko 113 prejeli 472 klicev. Obravnavali so 6 prometnih  nesreč,  v  katerih  je nastala premoženjska škoda, eno prometno nesrečo s hujšimi poškodbami in eno s smrtnim izidom.  Zasegli so pet vozil. S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  šest  vlomov  in  šest tatvin. Intervenirali so zaradi 18 kršitev javnega reda in miru.

06. 12. 2019

Izolski  policisti  so  15-letniku zasegli predelan moped. Sledi obdolžilni predlog.

Na  Škofijah  je  nekdo vlomil v prostore športnega društva in ukradel kolo znamke  KTM,  vredno 1000 evrov. Kasneje je bilo kolo najdeno v Kopru in je že vrnjeno lastnici.

Zvečer sta skušala v Kopru dva fanta na skuterju domačinki, ki je hodila po pločniku,  strgati  torbico.  To  jima ni uspelo, ker je oškodovanki uspelo torbico zadržati.

07. 12. 2019

Ob  18.  uri  je  bil  na  Bivju  parkiran  osebni avto, v njem pa je sedel 38-letni    moški.    Z    voznikom    so   policisti   opravili   preizkus alkoholiziranosti,  ki  je pokazal 0,81 mg/l izdihanega zraka, z rezultatom se ni strinja, vozniško dovoljenje pa mu je bilo kljub temu odvzeto.
Ob  23.20 pa smo dobili obvestilo, da je na Bivju voznik pravkar zapeljal s ceste  in  se  trudi,  da  bi  popravil  vozilo. Razlog za takšno vožnjo so potrdili  policisti,  ki so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Pokazal je  rezultat  0,78  mg/l.  Odvzeto  mu  je  bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

08. 12. 2019

V Čežarjih so vlomili v hišo in ukradli prenosni trezor z gotovino.

Zvečer  smo dobili prijavo, da je na Škofijah nekdo ukradel osebni avto, in sicer  z  originalnimi  ključi,  ki  jih  je  prav  tako  ukradel s hodnika stanovanjske  hiše.  Naslednji  dan  je  prijavitelj  sporočil, da je v Sp. Škofijah našel ukraden avto.

09. 12. 2019

Ponoči  so  policisti  v  Portorožu  ustavili  osebni  avto, ki ga je vozil 34-letni  voznik  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja.  Alkotest mu je pokazal 0,73 mg/l alkohola, vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ponoči  so vlomili v poslovni prostor v Ankaranu in odnesli gotovino. Nekdo je  vlomil  tudi  v  eno  od  skladišč  v Kopru, iz katerega je kradel tri električna udarna kladiva.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  so policisti, od petka, 6. 12. 2019 od 6.00 ure, do ponedeljka, 9. 12. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 24 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Sorodni članki