Liga ABA: Zmaga ostala doma

Izvrsten sobotni večer v Bonifiki! Šesta zmaga v ABA ligi, padel je FMP z rezultatom 86:81. Ponovno je novi dve točki prinesla moštvena igra, kar 21 asistenc in s petimi igralci z vsaj 10-imi točkami na kontu.

Po dokaj izenačeni igri na začetku tekme so Tigri do konca uvodne četrtine uspeli ustvariti bolj otipljivo prednost z rezultatom 24:19. V naslednjih 10. minutah je igra tekla v podobnem tempu, k temu, da je naša ekipa na odmor odšla z 10 pikami prednosti je izdatno pripomogel Žiga Dimec z več koši zapored. Ob polčasu 47:37


Foto: Aleksander Golob

Nadaljevanje koprske tekme osmega kroga ABA lige je šlo po naših željah, tigri so hitro povišali na 16 razlike. Razigranih je bilo več igralcev, dobro delo so opravili zlasti v obrambi. Potem pa do izteka 30. minute nekaj dobrih akcij gostov, ki so povezali svoje vrste in dobili tretjo četrtino s 16:20. Pred nami je bilo razburljivih zadnjih 10 minut tekme, ki je postregla z najlepšim kar košarkarska igra premore. Ekipi sta izenačeno odigrali vse do samega konca, gostje so se v zadnjih minutah približali na točko, nato pa njihova nešportna osebna napaka 15 sekund pred koncem in tekma  je bila odločena. Rezultat 86:81. Lance Harris 20 točk, prav tako index 20, Marko Jagodić-Kuridža pa 18 točk, 7 skokov, 7 asistenc in index 31.

Sorodni članki