Za tisoč evrov škode pri kraji aluminijevega kabla

KRONIKA – V Štanjelu je pred dvema meseca podjetje položilo energetski kabel 3 x 16 m2. Predstavnik podjetja je pri pregledu ugotovil, da je nekdo v tem času iz položenih cevi izvlekel približno 270 metrov kabla, ki vsebuje aluminij. Podjetje je oškodovano za 1.000 evrov.

V petek ponoči je nekdo z dvorišča hiše v Kopru ukradel kosilnico za travo, vredno približno 100 evrov.

V petek ob 19.08 so bili policisti obveščeni, da v lucijskem trgovskem centru neznani moški grozi ženski, za pasom pa ima zataknjen nož. Policisti so na kraju izsledili vinjenega 53-letnika, ki prebiva v Luciji. Odredili so mu pridržanje, saj je potegnil kuhinjski nož med postopkom s policisti. Na kraju ni upošteval zakonitih ukazov policista. Zoper njega so policisti uporabili prisilna sredstva in sredstva za vezanje in vklepanje. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Ankaranu je nekdo vlomil v osebno vozilo. Lastniku iz Celja je ukradel cestno kolo Cannondale Slice, bele, črne in rdeče barve, prenosni računalnik znamke Lenovo, elektro stimulator znamke Compex, model Elite sport, video kamero za čelado znamke Go Pro, model Hero 3 plus, mobilni telefon Nokia Lumia in kavbojke, v katerih je imel denarnico z 10 evri, prometno dovoljenje za osebni avtomobil, prometno dovoljenje za motorno kolo, vozniško dovoljenje, osebno izkaznico, kartico zdravstvenega zavarovanja in bančno kartico. Celjan je oškodovan za približno 5000 evrov.

V soboto ob 0.37 so na policiji dobili obvestilo, da v predoru Dekani (smer Ljubljana) voznik Berlinga močno vijuga in vozi 40 km/h. Policisti so ustavili 61-letnega Kamničana, kateremu je preizkus z alkotestom pokazal 0,86 mg/l. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, sledi mu obdolžilni predlog.

Zgodaj zjutraj so policisti v Hrvatinih obravnavali nasilje v družini. Nasilnemu moškemu, ki se ni pomiril niti ob prihodu policistov na kraj, so odredili pridržanje. Zaradi kršitve javnega reda in miru mu je bil izdan plačilni nalog, sledi mu še kazenska ovadba za nasilje v družini.

 

Sorodni članki