Z motorjem trčil v kolesarko

KRONIKA – V soboto ob 11.26 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Kopru. Nesrečo je zaradi vožnje mopeda znamke Baotian z neprilagojeno hitrostjo povzročil 15-letnik iz okolice Kopra, ki je na pločniku zbil 58-letno kolesarko iz Izole. Ta je padla, odpeljali so jo v bolnišnico na pregled. V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil neregistriran moped, prav tako pa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

V četrtek popoldne so policisti v Luciji zasegli osebni avto 26-letnemu Trboveljčanu, in sicer zaradi različnih kršitev cestno-prometnih predpisov (vožnja pod vplivom alkohola, nameščene druge registrske tablice, vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja). Sledi mu obdolžilni predlog.

Koprski kriminalisti so v eni od vasi pri Kopru obravnavali nasilje v družini. Nasilnega sina, ki je fizično napadel mamo in ji grozil, so pridržali. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

V Križu pri Sežani je nekdo vlomil v garažo in iz nje ukradel Bekel slamoreznico, vredno 8.000 evrov.

Na mejnem prehodu Sečovlje so policisti pri vozniku iz Tržiča našli ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

V jadralnem klubu v Portorožu je nekdo ukradel izvenkrmni motor Yamaha 25KS, vreden 4500 evrov. Pri pregledu širše okolice so policisti ugotovili, da je nekdo ukradel tudi izvenkrmni motor s plovila last madžarskega državljana, ki je bilo postavljeno na prikolico. Nadaljuje se z zbiranjem obvestil.

Koprski policisti so izsledili in kaznovali domačina, ki je v enem dopoldnevu klical na interventno številko 113 več kot 25-krat. V pogovorih je bil vulgaren, žaljiv, prijavljal pa ni resnih zadev. Kaznovali so ga zaradi lažne prijave (23/1 člen ZJRM).

V eni od koprskih trgovin so varnostniki prijeli 32-letnega domačina, ki je ukradel pršut v vrednosti 12,47 evrov. Zato mu sledi kazenska ovadba. Ker pa se ni ravnal po ukazu varnostnika, mu je bil izdan še plačilni nalog zaradi kršitve zakona o zasebnem varovanju.

V petek ob 20. uri so redarji ustavili voznika motornega kolesa, ki je divjal po starem mestnem jedru Kopra. Policisti so ugotovili, da je 15-letnik vozil motorno kolo Gilera Runner 50 brez opravljenega vozniškega izpita, vozilo pa je odjavljeno iz prometa od 16.10.2013. Vozilo so mu zasegli, sledi mu še obdolžilni predlog.

V Sečovljah je nekdo s čolna znamke Cabin ukradel izvenkrmni motor znamke Honda, vreden 2.500 evrov.

V Bertokih je nekdo vstopil v odprto hišo, od koder je odnesel dve denarnici z več osebnimi dokumenti in približno 140 evri gotovine ter ključe osebnega avtomobila.

Ob 23.52 so policisti v Tubljah pri Kozini ustavili voznika osebnega avtomobila iz Opatije. Odrejen alkotest mu je pokazal 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izrečena mu je bila globa po 105/5-2 ZPrCP in prepovedana nadaljnja vožnja.

V soboto dopoldne so imeli cestninski nadzorniki pri Sežani v postopku domačina, ki je imel nalepljeno ponarejeno vinjeto. Policisti so mu vinjeto zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

V vasi pri Sežani je nekdo vlomil v novogradnjo in v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel orodje, vrtalni stroj, hilti, 50 litrov dizelskega goriva, 30 metrov električnega podaljška in akumulator kompresorja ter nekaj drugih predmetov. V obeh objektih je povzročil za približno 130 evrov škode. Ukradli so tudi 200 litrov dizelskega goriva s tovornega vozila.

Koprski policisti so moškemu, ki je do partnerice že dolgo nasilen, izrekli prepoved približevanja. Sledi mu kazenska ovadba.

Zvečer so obravnavali nasilje v družini tudi piranski policisti. Možu, ki je doma udaril ženo in jo lažje poškodoval, to pa se je pogosto dogajalo tudi v preteklosti, zato so mu izrekli prepoved približevanja. Sledi kazenska ovadba.

Na Kampelu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel zlatnino v vrednosti približno 3600 evrov.

V Kopru je nekdo vlomil v mlekomat, odtrgal ključavnico na vratcih predala in odnesel približno 100 evrov.

Sorodni članki