Izsilil prednost

KRONIKA – V sredo ob 17. uri se je v Jelšanah zgodila prometna nesreča. 48-letni voznik osebnega avtomobila iz Novokračin se je vključeval na glavno cesto proti mejnemu prehodu Jelšane in pri tem izsili prednost 28-letnemu državljanu Hrvaške, ki je pravilno pripeljal iz Ilirske Bistrice. Oškodovani se je v nesreči lažje poškodoval, povzročitelju je alkotest pokazal 1.09 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V sredo ob 13. uri so prišli v zlatarno na Čevljarski v Kopru moški in dve ženski. Hoteli so kupiti več zlata in so zbirali različne izdelke. Potem so rekli, da morajo po denar in odšli. Zlatar je zatem pregledal izdelke na pultu in ugotovil, da manjka zlatnina v vrednosti skoraj 7.000 evrov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Senožečah so delavcu ukradli nahrbtnik, ki ga je imel poleg delovnega stroja. V njem je imel osebno izkaznico, vozniško dovoljenje, kartico ZZZS, dovoljenje za prebivanje v Sloveniji in bančno kartico ter nekaj gotovine.

Dopoldne so policisti v Kopru ustavili 64-letnega domačina, ki je vozil osebni avto brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Policisti so imeli v torek na območju Obale poostren nadzor nad uporabo varnostnega pasu in mobilnega telefona med vožnjo. Pri tem so ugotovili 17 kršitev, in sicer 11 zaradi neuporabe varnostnega pasu in 6 zaradi nepravilne uporabe mobilnika med vožnjo.

Sorodni članki