Z mopedom poskušal zbežati policistom

KRONIKA – V četrtek ob 2.19 so policisti v Luciji ustavljali 25-letnega domačina na kolesu s pomožnim motorjem. Ta na znake policije ni ustavil in je zbežal, zato so ga počakali na poti, kjer živi. Ponovno so ga skušali ustaviti, vendar je 25-letnik polkrožno obrnil in hotel zbežati, pri tem pa z mopedom padel in trčil v zadnji desni del policijskega službenega vozila. Pri padcu se je lažje poškodoval. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,99 mg/l. Sledi mu plačilni nalog zaradi nepravilnega premika z vozilom in zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter zato, ker ni ustavil na znake policistov.

V torek zvečer je 37-letnik iz Šmarij v koprski trgovini ukradel suhomesnate izdelke, vredne 145 evrov, nato pa zbežal. Sledi mu kazenska ovadba.

V Kopru je zvečer vinjen 36-letnik kričal na prodajalko. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru.

Koprski policisti so v sredo zvečer nasilnemu moškemu, ki je pretepal žensko in jo lažje poškodoval, izrekli prepoved približevanja. Sledi mu kazenska ovadba.

Nekdo je ponoči skušal vlomiti v eno od koprskih prodajaln. Poškodoval je vrata in vstopil, vendar ni nič odnesel. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V četrtek zjutraj so policisti v Luciji 18-letniku iz Sv. Petra zasegli moped. Odrejen tehnični pregled je namreč pokazal, da je moped predelan in vozilo razvije višjo hitrost od dovoljene (76 km/h). Sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki