Policisti ustavili pijano voznico

KRONIKA – Na policiji so v ponedeljek prejeli obvestilo, da od Ankarana proti Kopru vozi osebni avto zelo nezanesljivo. Policisti so v Kopru ustavili Ankrančanko. V postopku so ugotovili, da je vozilo nezavarovano, voznica je nepravilno opravila preizkus alkoholiziranosti in nadalje odklonila strokovni pregled. Preko evidenc so ugotovili, da zoper njo zaradi vožnje pod vplivom alkohola že poteka postopek začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so ji zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

Popoldne je v Vanganelu pri Kopru moški nadlegoval goste v gostilni. Vinjen 52-letni Koprčan jih je zmerjal, tako da so zapustili lokal, ob prihodu policistov pa kljub ukazu s kršitvijo ni prenehal. Policisti so mu odredili pridržanje.

Dopoldne je Izolana zmotil fant, ki je prosjačil in s tem vznemirjal stranke. Policisti so 33-letnemu domačinu napisali plačilni nalog.

Popoldne je na policijsko postajo Ilirska Bistrica državljan Nemčije prijavil, da so ga ogoljufali. Pri Narinu ga je ustavil moški in ga prosil, da mu posodi 200 evrov za gorivo. Moški je govoril tekoče nemško, vozil pa se je s črnim Audijem limuzina nemških registrskih številk. Državljan Nemčije mu je dal 200 evrov, v zameno dobil dva prstana, dve zapestnici in eno ogrlico, nakit naj bi bil zlat. Prav tako mu je dovolil fotografirati njegovo prometno dovoljenje in vozilo ter mu dal svojo telefonsko številko. Zagotovil mu je, da mu bo denar vrnil v Nemčiji. Na poti proti Hrvaški je državljan Nemčije vseeno posumil, da nakit ni zlat in da ga je moški ogoljufal. Policisti zadevo preverjajo.

Sorodni članki