Smrtna žrtev pri trku skuterja z osebnim avtomobilom

KRONIKA – V četrtek okrog 20. ure je prišlo do hujše prometne nesreče pri Šmarjah (pri Kopru). 18-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem Piaggio Zip 25 iz Šalare se je vključeval z bencinskega servisa pred Srgaši levo v smeri proti Dragonji. Pri tem je zapeljal na smerni otok med voziščema, ki ni namenjen vožnji vozil, in vozil po tem otoku. Iz nasprotne smeri iz Dragonje proti Kopru je pripeljal 46-letni voznik osebnega avtomobila iz Trsta, ki je nameraval zapeljati desno na bencinski servis. Pri tem je prav tako z levimi kolesi zapeljal na otok, po katerem je vozil 18-letnik. Z vozili sta čelno trčila na sredinskem otoku. 18-letnik, ki ni imel varnostne čelade, se je pri padcu hudo poškodoval. Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico, kjer je ponoči umrl. Promet je bil zaprt vse do 23.06 ure.

V Hrvatinih je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je poskušal odnesti sef, kar pa mu ni uspelo.

V Knežaku je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastniku so odnesli dve salamoreznici znamke Berkel. Težki sta ena 60 kg in druga 100 kg. Lastnik je oškodovan za 10.000 evrov.

Piranski policisti so obravnavali nasilje v družini. Ženska je fizično napadla svojo mater. Policisti so ji izrekli prepoved približevanja, sledi ji kazenska ovadba.

Sorodni članki