Voznik začetnik zapeljal s ceste

KRONIKA – V sredo ob 21.59 se je v Bošamarinu pri Kopru zgodila prometna nesreča. 18-letnik je vozil osebni avto iz Vanganela proti Šalari in zgubil oblast nad vozilom ter zapeljal izven vozišča. V vozilu je bil tudi enako star sopotnik. Vozniku, ki je voznik začetnik, je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,17 mg/l alkohola, odrejen mu je bil tudi strokovni pregled na mamila in psihoaktivna zdravila. V izolski bolnišnici so ugotovili, da je sopotnik huje, voznik pa lažje poškodovan. Povzročitelju sledi kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, sopotniku pa plačilni nalog, ker ni uporabljal varnostnega pasu.

Postojnski policisti so obravnavali nasilje v družini. Ženo, ki je bila nasilna do svojega moža, so kazensko ovadili, izrekli pa so ji tudi prepoved približevanja.

V Strunjanu so hotelskemu gostu iz avtomobila ukradli denarnico z dokumenti in denarjem. Okno na voznikovi strani je bilo odprto, denarnica pa je bila na sovoznikovem sedežu. Oškodovan je za 150 evrov.

V vasi na območju Ilirske Bistrice je nekdo iz odklenjene hiše ukradel 300 evrov gotovine ter nekaj zlatnine in srebrnine. Lastnik je oškodovan za približno 3.500 evrov.

V četrtek ob 9.25 je 25-letni voznik iz Lucije z osebnim avtom na parkirišču za pošto v Izoli vzvratno trčil v peško, 86-letno Izolanko. Peška se je huje poškodovala (zlom komolca), odpeljali so jo v bolnišnico Izola. Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Sorodni članki