Pijan trčil v nasproti vozeče vozilo

KRONIKA – V petek ob 21.50 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti od Rižane proti Hrastovljam. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj voznik osebnega avtomobila, 29-letni državljan BiH, ki prebiva v Kopru. Poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnišnico, kjer mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,81 mg/l. Ugotovili so tudi, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Povzročitelj je peljal od Mostičja proti Rižani, kjer je zapeljal na drugo stran ceste in trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, katerega je vozil 29-letni državljan Hrvaške. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje.

V petek ob 16.51 je v ‘Planinskih ridah’, to je na cesti med Planino in Postojno, padel motorist. Huje poškodovanega so odpeljali v ljubljansko bolnišnico. Sledi mu plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Koprski policisti obravnavajo sum tatvine traktorja znamke Goldoni 3070, rdeče barve, letnik 2005. Ukraden je bil na območju Tribanske ceste, in sicer med 7. in 10. 4. 2015. Vreden je 10.000 evrov.

V vasi pri Ilirski Bistrici so policisti nasilnemu možu izrekli prepoved približevanja ženi in ga kazensko ovadili.

Zvečer so bili policisti obveščeni, da je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v Dekanih. Pregledali in razmetali so vse prostore, vendar odnesli niso nič.

V noči na nedeljo ob 0.58 so bili na policiji obveščeni, da se v Fiesi sredi ceste nahaja razbit avto. Policisti so ugotovili, da je sam udeležen voznik osebnega avtomobila, 16-letni Pirančan. Vozil je od Fiese proti pokopališču in zaradi vožnje preblizu roba zapeljal na bankino, kjer je izgubil oblast nad vozilom in trčil v jašek za vodo, pri tem pa ga je obrnilo na desni bok. Sledi mu enotni obdolžilni predlog za vožnjo preblizu robu vozišča, neuporabo varnostnega pasu, vožnjo pod vplivom alkohola (0,32 mg/l) in vožnjo brez vozniškega dovoljenja.

Ob 4.08 se je v Kopru zgodila prometna nesreča. 34-letna voznica osebnega avtomobila iz Črnega Kala je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčila v semafor na Prečni ulici. Odrejen preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal rezultat 0.73 mg/l. Začasno so ji odvzeli vozniško dovoljenje in ji izrekli prepoved nadaljnje vožnje. Sledi ji enotni obdolžilni predlog.

Ob 18.21 je 81-letni Koprčanki, ki se je sprehajala po mestu, nekdo iz roke strgal torbico in zbežal. V torbici je imela denarnico, ključe od stanovanja in 150 evrov. Policisti storilca še iščejo.

Ob 19.05 je policijo poklical voznik in povedal, da mu je v koloni na avtocesti pred viaduktom voznik osebnega avtomobila podrsal njegovo vozilo in se zdaj ne želi pogovoriti. Policisti so ustavili 42-letnega voznika z Dolnjih Ležeč, kateremu je alkotest pokazal 0.79 mg/l alkohola v krvi, vozi pa brez vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Po 1.22 uri so na policiji dobili več prijav voznikov, da po avtocesti od izvoza Nova Gorica proti Kopru v napačno smer vozi osebni avtomobil. Policisti so vozilo ustavili na Videžu. 57-letnemu Postojnčanu je alkotest pokazal 0,77. Sledi mu kazenska ovadba.

Sorodni članki