Vlomilci na delu

KRONIKA – V sredo so bili ob 10.30 policisti obveščeni, da je preko noči nekdo vlomil v gostilno v Kortah. Storilec je vlomil skozi okno v pritličju in ukradel 100 evrov ter tobačne izdelke v vrednosti približno 300 evrov.

Policisti so med 13. in 15.30 uro obravnavali tri vlome v stanovanja v Piranu. Iz dveh nezaklenjenih stanovanj je storilec odnesel torbici z dokumenti in denarjem ter s tem eno lastnico oškodoval za 150, drugo pa za 100 evrov. V tretje stanovanje je vstopil tako, da je odprl priprta polkna, raztrgal komarnik in vstopil skozi odprto okno. Ukradel je računalnik HP Pavillion DV7 s polnilcem ter videokamero znamke Sony DCR-SR55E v črnem etuiju s polnilcem. Lastnika je oškodoval za 800 evrov.

Nekaj minut po prejemu zadnjega obvestila o vlomu so policisti prijeli 45-letnega domačina, ki ga utemeljeno sumijo zgoraj navedenih vlomov v Piranu in mu odvzeli prostost. Pri sebi je imel računalnik in videokamero z zadnjega vloma.

Ponovno opozarjamo vse, da ne puščate odklenjenih stanovanj, prav tako ne puščajte odprtih oken, predvsem v pritličnih stanovanjih, saj s tem olajšate delo storilcem.

Sorodni članki