Vlom v avtodom

KRONIKA – Pri Škocjanskih jamah je nekdo vlomil v avtodom državljanov Švice. Ukradel jim je torbico, v kateri je bila ročna mehanska uro znamke Fossil, fotoaparat znamke Fujica in zlat nakit, iz vozila pa je odnesel tudi črpalko za polnjenje pnevmatik. Lastnika sta oškodovana za 1100 evrov.

V Postojni je nekdo vlomil v stanovanje, od koder je ukradel 20 evrov, lastnikom pa povzročil za več kot 200 evrov škode.

V Kopru so policisti ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo, podan bo obdolžilni predlog.

V četrtek dopoldne so policisti v Izoli vozili za neregistriranim in predelanim motornim kolesom znamke Piaggio, brez številk okvirja. Ustavili so ga na Kosovi ulici. Pred tem ga je patrulja poskušala ustaviti že na Prešernovi cesti in na Industrijski. Med vožnjo je storil več prekrškov. Pri manevriranju vzvratno oz. poskusu pobega je 17-letni skuterist iz Kopra trčil v odbijač službenega vozila policije. Pri kontroli preko evidenc je bilo ugotovljeno, da Koprčan ne poseduje vozniškega dovoljenja, za isti prekršek pa je bil v preteklosti že obravnavan. Vozilo so mu zasegli, vozniku pa sledi obdolžilni predlog za vožnjo brez vozniškega dovoljenja, vožnjo neregistriranega vozila, ker ni ustavil, ker je vozil brez čelade, ni nakazoval smeri vožnje, vozil po nasprotnem pasu in povzročil prometno nesrečo.

V Luciji so policisti zasegli kolo z motorjem Zip 25, ker je preseglo dovoljeno hitrost in dosega 54 km/h. 38-letnemu domačinu sledi obdolžilni predlog. Pri pregledu osebe so policisti našli kovinski bokser in tri tablete Dormicum ter dva manjša zavojčka rjave prašnate snovi (heroin). Vse so mu zasegli in izvedli hitri postopek.

Ob 13.23 so iz trgovskega centa v Kopru obvestili policijo, da imajo štiri obiskovalce, od katerih naj bi imel eden pištolo. Policisti so identificirali vse štiri. 20-letni državljan Kosova, ki prebiva v Kopru, je imel pri sebi airsoft pištolo, katero so mu zasegli in izdali plačilni nalog.

Ob 16.13 so bili policisti obveščeni, da je na kolesarski trasi Parenzane, od predora pri Izoli proti Strunjanu, bel avto zapeljal v jarek in je na boku. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 35-letni Izolan zaradi nepravilne smeri vožnje zapeljal s ceste v jarek. Ker je vozilu potekla veljavnost registracije, voznik pa je odklonil preizkus alkoholiziranosti, mu sledi obdolžilni predlog.

[slika je simbolična]

Sorodni članki