Policista rešila človeka iz avtomobila v morju

KRONIKA – V četrtek ob 6.17 so na policiji dobili obvestilo očividca, da je v Portorožu, blizu skladišča soli, v morju osebni avto, v katerem je človek. Policista policijske postaje Piran, ki sta prva prišla na kraj, sta takoj skočila v morje in moškega izvlekla iz avtomobila. V nadaljevanju mu je bila nudena prva pomoč, odpeljali so ga v izolsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.

V torek ob 14.38 uri so policisti v okolici Postojne ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, ker med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu, varnostnega pasu ni uporabljala niti njegova 24-letna potnica. V postopku je bilo v nadaljevanju ugotovljeno, da je vozilo vozil brez vozniškega dovoljenja, v vozilo pa je vozil hčerke stare tri, pet in šest let, ki prav tako niso bile zavarovane s primernim zadrževalnim sistemom. Vozilo, ki ga je vozil, je bilo neregistrirano, na njem pa sta bili nameščeni različni registrski tablici, izdani drugima voziloma. Med postopkom je voznik kazal znake alkoholiziranosti, zato je bil preizkušen z alkotestom, katerega rezultat je pokazal kar 0.64 grama alkohola na liter izdihanega zraka. Zaradi zalotitve voznika pri storitvi hujših prekrškov, so mu policisti vozilo zasegli, na sodišče pa podali obdolžilni predlog.

Iz garaže novogradnje v Kočah pri Postojni je nekdo ukradel več kosov ročnega orodja, mešalec za beton, kosilnico na nitko. Oškodovano je podjetje, ki dela na objektu, in sicer za 1000 evrov.

V Portorožu je nekdo vlomil v trgovino, jo pregledal in pobral blagajniški minimum, zatem pa še dva mopeda, oba Piaggio Zip 50, bele barve, reg. št. KP C1-917 in reg. št. KP DM-76 št. Lastnik je oškodovan za 2.597 evrov.

V sredo ob 15.45 so policisti na mejnem prehodu Sočerga državljanu Poljske zasegli elektrošoker, prirejen v ročni svetilki črne barve, dolžine 19,5 cm. Predmet so mu zasegli in izvedli hitri postopek z odločbo. Kazen 250 evrov in 100 evrov stroškov je kršitelj plačal na kraju.

V Luciji je nekdo iz kleti ukradel kolo Wiler, rdeče-črno barve, vredno 1700 evrov.

V sredo zvečer so bili policisti obveščeni, da je v Hrpeljah nekdo z neograjenega dvorišča z originalnimi ključi, ki so bili v kontaktu, odpeljal osebni avto VW Polo, modre barve, reg. štev. PO A4-901. V vozilu je prometno dovoljenje in vozniško dovoljenje oškodovanca. Lastnik je oškodovan za 2500 evrov.

V Izoli so iz kleti stanovanjskega bloka ukradli žensko kolo znamke Scot, rdeče-črne barve. Škode je za 4000 evrov.

[slika je simbolična]

Sorodni članki