Samoudeleženec umrl v prometni nesreči

KRONIKA – V soboto ob 21.24 so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči med Vrbovim in Vrbico, na cesti Ilirska Bistrica – Zabiče. V nesreči je bil sam udeležen 27-letni domačin, ki je ostal ukleščen v vozilu. Iz vozila so ga rešili gasilci, odpeljan je bil v bolnišnico Izola, kjer je ponoči umrl.

V soboto 4. uri zjutraj se je zgodila prometna nesreča med Dekani in Rižano. 25-letni voznik osebnega avtomobila je zapeljal preko polne črte v levo ter z vozilom trčil v vodni propust. Po trku je vozilo odbilo nazaj na cesto, kjer je obstalo na kolesih, obrnjeno v nasprotno smer vožnje. Vozniku, ki se je v nesreči poškodoval in so ga odpeljali v izolsko bolnišnico, je izdan plačilni nalog za nepravilno stran vožnje in neuporabo varnostnega pasu.

V petek popoldne so policisti v Kopru ustavili 26-letnega voznika skuterja, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Vozilo somu zasegli. Izdali so mu plačilni nalog, ker je vozil vozilo, ki ni tehnično brezhibno, neregistrirano, nezavarovano in ker ni imel čelade (1.520 evrov). Sledi mu še obdolžilni predlog za vožnjo brez vozniškega dovoljenja.

Ob 22.06 so policisti na Istrski cesti v Kopru ustavili 28-letnega Ankarančana, ki ima ukrep prepoved vožnje. Vozilo so mu zasegli. Z njim v vozilu je bil še 30-letni Ankarančan, pri katerem so našli vrečko z 98.04 g konoplje. Obema so odredili pridržanje. Policisti bodo za oba podali kazensko ovadbo.

V noči na soboto ob 1.57 so bili policisti obveščeni, da je nekdo vlomil v objekt v Ilirski Bistrici. Na kraju je varnostnik prijel 32-letnega domačina in ga zatem predal policistom, ki so prišli na kraj. Vlomilec je odnesel škatlo z dobrimi 100 evri gotovine. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi mu kazenska ovadba.

Na cesti med Spodnjo Branico in Čipnjami je nekdo vlomil v parkiran osebni avto. Ukradli so torbo za dojenčka in moško torbico z denarnico. Lastnik je oškodovan za 600 evrov.

Na cesti Kozjane – Suhorje je nekdo vlomil v osebni avto in lastnici odnesel denarnici z gotovino in dokumenti, ki sta bili v predalu na sovoznikovi strani. Škode je za 1000 evrov.

V Kopru je nekdo iz odklenjenega vozila, parkiranega v garažni hiši, ukradel mobilni telefon Samsung Galaxy S6 bele barve, ključ garažne hiše, potni list, prometno dovoljenje, servisno knjižico, ključ stanovanja in vozniško dovoljenje. Lastniki so oškodovani za 600 evrov.

V Štorjah pri Sežani je nekdo vlomil v kombi, parkiran na makadamu, in iz njega ukradel nahrbtnik z dokumenti, gotovino, različne bančne kartice in druge dokumente ter druge predmete. Več lastnikov je skupaj oškodovanih za približno 2000 evrov.

V nedeljo ob 18.33 je pri Materiji 31-letnik iz Ilirske Bistrice z motornim kolesom zaradi neprimerne hitrosti zapeljal ven iz ovinka in se ustavil v grmovju ob cesti. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v bolnišnico Izola. Sledi mu plačilni nalog za hitrost.

Ob 18.33 je voznik z osebnim avtomobilom v Krkavčah trčil v parkirano vozilo na dvorišču, zatem pa se je hotel odpeljali. Povzročitelju je alkotest pokazal 0,55 mg/l, vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu plačilni nalog.

V Divači je nekdo vlomil v osebni avto. Odnesel ni nič, lastniku pa je vseeno povzročil za 600 evrov škode.

[slika je simbolična]

Sorodni članki