V Portorožu odprli kolesarsko in gladiatorsko sezono

V Portorožu se je v soboto, 19. 3. 2016, odvil že 5. Bike festival, ki se ga je udeležilo rekordno število udeležencev. Pod startni lok v Marini Portorož, ki je bila startno-ciljno prizorišče, se je postavilo več kot 450 kolesarjev. Prireditev je namenjena vsem generacijam, zato so kolesarji lahko izbirali med tremi kolesarskimi maratoni: kratek 17-kilometrski maraton so izbrali tisti, ki so šele začeli svojo kolesarsko pot, 56-kilometrski maraton tisti, ki že imajo nekaj kolesarske kilometrine, najtežjega in najdaljšega, 88-kilometrskega maratona pa so se udeležili le vrhunsko pripravljeni kolesarji, ki so grizli kolena na številnih klancih. Trasa vseh maratonov je tekla od Portoroža prek mejnega prehoda Sečovlje na Hrvaško in nazaj. Tisti na najkrajši trasi so kolesarili do Plovanije, pogumnejši so se obrnili v Bujah, najvztrajnejši pa so se zapeljali vse do Vižinade. Tempo je narekoval svetovni amaterski kolesarski prvak Matej Lovše. Kolesarji so uživali v sončnem vremenu, hribovita trasa pa jim je nudila tudi razgledne užitke na mediteranski okoliš. Vsi udeleženci so bili za kolesarsko aktivnost nagrajeni s spominsko diplomo in medaljo, tisti s kančkom sreče pa so se ob žrebu veselili privlačnih nagrad sponzorjev.

????????????????????????????????????
V nedeljo, 20. 3. 2016, pa je bila na sporedu gladiatorska atrakcija. Spektakularnega Urbanega gladiatorja, ki je bil v Portorožu organiziran že tretjič, se je udeležilo 450 pogumnih, ki so se soočili z atraktivnimi ovirami, z mrzlo vodo in tudi z ognjem. Na prizorišču na osrednji portoroški plaži je že od jutra vladalo fantastično vzdušje, ki je z nasmehom in pozitivizmom »okužilo« tudi mimoidoče. Gladiatorske ekipe so se pričele zbirati že ob 9.00 uri zjutraj, da so se neustrašni gladiatorji pravočasno pripravili na boj s številnimi ovirami. Na izbiro so bile tri različno dolge in težavne trase, krajša je merila 7 km, srednja 12 km, najdaljša pa 16 km. Že na začetku je pogumneže pričakala bodeča žica, pod katero so se morali plaziti, v nadaljevanju pa so preskakovali ogenj, skakali v vrečah, se vozili s supi, vlekli gume, hodili s hoduljami, plezali čez steno, nosili različna bremena, najbolj pa so se zabavali ob oviri Planiška letalnica, ki jih je pognala v morje. Vsekakor so si ob prihodu v cilj vsi gladiatorji več kot zaslužili spominsko diplomo in medaljo.

????????????????????????????????????
Za nami sta tako res lepa kolesarska sobota in pestra gladiatorska nedelja. A nič hudega, če ste tokratno zabavno rekreacijo zamudili. Gladiatorske preizkušnje bodo letos še v Domžalah, Celju, Mariboru, Laškem, Trebnjem, na Kopah, v Ljubljani in na Polzeli, septembra pa vnovič v Portorožu v krajši in enostavnejši različici. Prav tako pa se septembra na Obalo vrača Bike festival, na katerem bodo kolesarji pozdravili jesen.

Nino Cokan

????????????????????????????????????

PR_BIKE FEST 002

????????????????????????????????????

PR_BIKE FEST 004PR_UG PORTOROŽ 003

Sorodni članki