Boks klub Portorož zasedel 2. mesto

V soboto, 19. marca 2016 se je je v Športni dvorani Lucija zaključilo zadnje, 6. kolo slovenske boksarske lige 2015/16 pod okriljem Boksarske zveze Slovenije v organizaciji Boks kluba Portorož. Od 13. do 18. ure se je pomerilo 42 boksarjev v enaindvajsetih dvobojih v različnih starostnih in težnostnih kategorijah, kjer je nastopilo tudi sedem boksarjev iz Boks kluba Portorož in doseglo šest zmag, med njimi kar dva knockouta. Po finalnem kolu je na slovenski lestvici Boks Klub Portorož dosegel odlično 2. mesto v skupnem seštevku med nastopajočimi petindvajsetimi boks klubi.
V sobotni predstavi se je kot prvi pomeril mlajši kadet Amir Bečirović z nasprotnikom Saliho Plavom (BK Slovenska Bistrica) v kategoriji do 47 kg in zmagal z enoglasno sodniško odločitvijo 3:0. Kadet Tilen Tudija je moči meril z Leonom Lovrecem (BK Ring Ptuj) v kategoriji do 66 kg ter zmagal z rezultatom 2:1. Mladinec Alex Guzej je pokazal izjemno tehniko, vendar žal izgubil s sodniško odločitvijo 2:1 proti Tomiju Lorenčiču (BK Dejan Zavec Gym) v kategoriji do 52 kg.
V članski kategoriji si je zmago priboril Tadej Černoga proti Andreju Lendelu (BK Ring Ptuj) z rezultatom 2:1 do 60 kg, Haris Šerifoski proti Marselu Gojkošku (BK Ring Ptuj) z rezultatom 3:0 do 69 kg ter z knockoutoma Mattia Poletti, ki je zaključil z Dominikom Žnidaršičem (KBV FCL Ljubljana) v 2. rundi (64 kg) in Sašo Klinc je Alena Macarolo (KBV FCL Ljubljana) vrgel na tla že v 1. rundi v kategoriji do 86 kg.

20160319_171451

Tako so fantje v soboto doprinesli dodatnih šest zmag ter v skupnem seštevku z dvainpetdesetimi točkami klubu zagotovili 2. mesto na slovenski boksarski lestvici v letošnji sezoni. Velik preskok iz lanskega 8. mesta je le dokaz celoletnega trdega dela tako trenerja Nikole Juretiča kot tudi vseh tekmovalcev. Od oktobra 2015 pa do marca 2016 so se skupaj s 25 slovenskimi boks klubi potegovali za naslov najboljšega, kjer so vsak mesec lovili točke na različnih lokacijah po Sloveniji: Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Ptuj, Maribor, Ljubljana in zaključili v Portorožu. Poleg portoroškega drugega mesta (52 točk) je vrh letošnje sezone pripadel še Klubu borilnih veščin FCL Ljubljana na tretjem mestu (46 točk) ter Boks klubu Ring Ptuj na prvem mestu (64 točk). Na sobotnem šestem kolu je po končanih borbah potekala tudi uradna razglasitev treh najboljših ter podelitev pokalov s strani Dejana Zavca.

Sorodni članki