V krožišču z avtomobilom zbila kolesarko

KRONIKA – V ponedeljek ob 16.50 v Kopru 77-letna voznica osebnega avtomobila iz okolice Kopra v krožišču ni omogočila varnega prečkanja vozišča 51-letni kolesarki iz Kopra. Kolesarka je padla, odpeljali so jo na pregled v bolnišnico.

V Postojni je nekdo iz odklenjenega tovornega vozila, parkiranega na Titovi cesti, ukradel motorna žago Husqvarna 435, vredno 325 evrov.

Kozinski policisti so obravnavali nasilje. Možu so zaradi psihičnega in fizičnega nasilja, ki ga je izvajal nad ženo, izrekli prepoved približevanja, zoper njega so podali tudi kazensko ovadbo.

Ob 19. uri se je zgodila prometna nesreča v Vremskem Britofu. 27-letni domačin je s traktorjem peljal iz Ribnice proti Divači. V križišču pri Vremskem Britofu je pravilno nakazal namero in zavijal levo proti vasi. Takrat ga je 33-letni motorist iz Lokve prehiteval in s prednjim delom motornega kolesa trčil v prednje levo kolo traktorja ter padel. Bil je brez zaščitne čelade, zato se je poškodoval po glavi. Preizkus alkoholiziranosti je motoristu pokazal rezultat 0,54 mg/l, vendar se s tem ni strinjal, zato so mu odredili strokovni pregled v bolnišnici Izola. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola mu sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje nevarne vožnje ter zaseg motornega kolesa.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti Domžalčanu zasegli ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Sorodni članki