Na avtocesti trčila dva tovornjaka

KRONIKA – V torek ob 14.49 sta na avtocesti trčila dva tovornjaka. Povzročitelj nesreče je bil voznik tovornega vozila s priklopnikom, 52-letni državljan Češke, ki je vozil po desnem prometnem pasu v smeri od Ravbarkomande proti Uncu. Zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v zadnji del priklopnega vozila, katerega je vozil 48-letni državljan Madžarske. Povzročitelj se je v nesreči lažje poškodoval. Promet je bil sproščen ob 17.45.

V Izoli je nekdo iz kleti ukradel moško športno kolo znamke Kellys (specialka) bele barve. Z dejanjem je lastnik oškodovan za 1000 evrov.

Ob 20.23 so bili na policiji obveščeni, da po garažni hiši v Izoli vozijo trije fantje v nasprotno smer. Policisti so na kraju dobili 19-letnika, 17-letnika in 18-letnika. Voznik iz Ljubljane ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, v avtu pa so našli tudi vlomilsko orodje. Policisti zadevo še preverjajo in zbirajo dodatne informacije.

V Postojni so policisti ustavili osebni avto Peugeot, ki ga je vozil 45-letni domačin. Voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, tablica na avtomobilu pripada drugemu vozilu, vozilo je neregistrirano in nezavarovano, vozniku pa je tudi alkotest pokazal 0,38 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog za vse kršitve.

Ob 21.38 so bili policisti zaprošeni za intervencijo v portoroškem hotelu. Po soočenju kandidatov za župane je prišlo v hotel nekaj oseb, ki so z enim od kandidatov skušale fizično obračunati, izrečenih pa je bilo tudi nekaj ostrih besed. Policisti so kandidata, ki se je počutil vznemirjenega, pospremili iz hotela. Nekatere kršitelje so izsledili že zvečer in z njimi tudi opravili razgovore, nekaj razgovorov pa morajo za razjasnitev okoliščin še opraviti. Po vseh zbranih ugotovitvah bodo policisti ustrezno ukrepali.

 

|slika je simbolična|

Sorodni članki