Motorist padel pri prehitevanju

KRONIKA – V nedeljo ob 14. uri je 34-letni voznik motornega kolesa vozil od Črnega Kala proti Rižani. Pri prehitevanju osebnega vozila pred njim mu je nasproti pravilno pripeljalo drugo vozilo. Motorist je takrat naglo zapeljal spet na svoj vozni pas, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom in padel. Lažje poškodovanega so odpeljali v bolnišnico, sledi mu plačilni nalog.

V petek popoldne so imeli v portoroškem lokalu težave z vinjenim gostom. Policisti so 21-letnega kršitelja izsledili. Ker je v postopku nadaljeval s kršitvami, so mu odredili pridržanje. Njemu in 28-letniku, s katerim je bil v družbi, so izdali plačilni nalog.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Moškemu so izrekli prepoved približevanja in zanj podali kazensko ovadbo.

Zvečer je policijo poklicala ženska iz okolice Kopra in povedala, da jo je sosed porinil. Policisti so na kraju ugotovili, da je vinjen sosed nanjo kričal in jo žalil, nato pa jo tudi odrinil. Po prihodu policistov se ni umiril, ampak je žalil tudi policiste. Kljub večkratnem ukazu, naj preneha s kršitvijo, se ni pomiril, zato česar mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog (po čl. 6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1 9.

V soboto ob 4.30 je prišel v sežanski lokal vinjen moški in razbijal po vratih, vendar ga niso spustili noter. Policisti so ugotovili, da je 31-letnik iz okolice Celja dejansko vinjen razbijal pred lokalom. Ob prihodu policistov se ni umiril, zato so mu izdali plačilni nalog, pozneje pa so mu odredili pridržanje. Zaradi prekoračenega obratovanja lokala sledi poročilo inšpekcijskim službam.

Ob 4.43 se je pred Ribnico (iz smeri Pivke) zgodila prometna nesreča. Avtomobil je bil izven cestišča, vendar v njem ni bilo nikogar. Policisti so ugotovili, kdo je lastnik in ga našli doma. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,72 mg/l alkohola. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ne mejnem prehodu Jelšane so policisti zgodaj zjutraj zasegli ponarejeno vinjeto, lastnika pa kazensko ovadili.

Na počivališču Ravbarkomanda sta državljana Italije počivala, ko sta speljala, sta ugotovila, da imata prazno pnevmatiko. Ko je voznik menjeval pnevmatiko, se je pri njima ustavilo vozilo, dva moška sta se ponudila za pomoč. Voznik je pomoč odklonil. Šele pri Lomu sta državljana Italije opazila, da manjka gotovina iz torbice, ki je bila na sprednjem desnem sedežu v vozilu.

V Piranu je nekdo državljanki Italije iz Trsta iz vozila ukradel platneno torbico, v kateri je imela žensko ročno uro Tissot, žensko uro Fossil, kontaktno ključe tovornega vozila, nekaj

kovancev in kozmetiko. Oškodovana je za 4500 evrov.

V vasi pri Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel zlatnino in 150 evrov gotovine. Lastnik je oškodovan za približno 1200 evrov.

Koprski policisti so obravnavali nasilje v družini. Ker mož več let psihično in fizično maltretira ženo, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja domu in delovnemu mestu. Sledi mu kazenska ovadba.

Popoldne so na mejnem prehodu Sočerga odkrili ponarejeno vinjeto. Lastnika so kazensko ovadili.

Nekdo je med 13.30 uro in 20.15 uro izpred službenega vhoda trgovine v Luciji izvršil tatvino motornega kolesa, reg. št. KP JT-17. Pod sedežem je imel prijavitelj zaščitno čelado, motoristično jakno, denarnico, prometno dovoljenje, zdravstveno izkaznico, osebno izkaznico, bančno kartico, telefon znamke Samsung in 30 evrov. Materialna škoda znaša približno 6000 evrov.

V nedeljo ob 2. uri so policisti pred vhodom na prireditev v Kopru odredili pridržanje 29-letnemu Izolanu, ki ni upošteval ukazov varnostnika. Na kraju mu je bil izdan plačilni nalog (po 89/2-3 ZZVar). Med izvajanem postopka se je vinjen poskušal oddaljiti s kraja, policist pa je stopil za njim in ga pozval, da stopi do intervencijskega vozila. Takrat se je začel nedostojno vesti do policistov, jih žaliti ter izzivati k pretepu. Policist mu je ukazal, naj s kršitvijo in upiranjem preneham, vendar tega ni storil. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Izdali so mu tudi plačilni nalog (po 7/2 in 22/1 ZJRM-1).

Ob 3.30 so policisti prijeli prijavo iz Postojne, da sta se državljana Romunije ustavila na počivališču. Ženska je šla v sanitarije, ko se je vračala, je opazila dva manjša moška, ki sta stekla od njunega vozila. Romuna sta zapeljala za pobeglim vozilom črne barve, znamke Mercedes Benz, madžarskih reg. št., vendar sta ga izgubila pri odcepu za Postojno. Oškodovana sta za 2000 evrov, saj sta jima neznana moška ukradla torbico s ključi stanovanja, denarnico, vozniškim dovoljenjem, osebno izkaznico, zdravstveno kartico, bančnimi karticami, tremi mobilnimi telefoni (Iphone, Samsung, Nokia), bankovec za 50 evrov, ključi osebnega avtomobila in zlato ročno uro.

Ob 3.50 je prišel na policijsko postajo Piran 35-letni Izolan in prijavil, da ga je znanec udaril s stolom po glavi. Do dežurnega na policijski postaji in policistov se je v vinjenem stanju nedostojno vedel, jih žalil in preklinjal. Večkrat so ga opozorili, naj se umiri in gre v bolnišnico na pregled, ponudili so mu celo taksi, vendar opozoril ni upošteval, temveč je le še bolj preklinjal in kričal ter grozil. Zoper njega so policisti uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Odpeljali so ga na pregled v bolnišnico, vendar je zdravnik ugotovil, da je sposoben za pridržanje. Izdali so mu plačilni nalog (po ZJRM 7/2 in 22/1).

Ob 4. uri so koprski policisti na Ankaranski cesti v garažni hiši obravnavali kršitev javnega reda in miru. 27-letni Hrpeljčan je vpil, kričal in s steklenico udarjal ob varnostno ograjo ter na kraju ni upošteval odredb varnostnice in jo je žalil. V postopku s policisti se je aktivno uprl (poskušal zbežati s kraja), v nadaljevanju pa proti policistom pričel zamahovati z rokami in brcati, na njih vpiti ter kričati in žaliti. Zaradi preprečitve napada na policiste in preprečitve nadaljnje kršitve javnega reda in miru so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu ob 4.35 odredili pridržanje. Zaradi kršitve določil 89/I ZZasV-1, 7/II in 22/I ZJRM-1 so mu izdali plačilni nalog.

V nedeljo ob 12-30 smo bili obveščeni, da je na kolesarski cesti pri Izoli (iz Kopra proti Izoli) padla 46-letna kolesarka iz Nove Gorica. Pri padcu se je lažje poškodovala. Zaradi nepazljivosti je zapeljala desno preko roba steze in padla 1 meter v globino na valobran. Odpeljali so jo v bolnišnico. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Ob 15.22 pa je padel motorist na ‘planinskih ridah’. 26-letni Ljubljančan svoje vožnje z motornim kolesom ni prilagodil ovinkasti cesti, zato je v ovinku zdrsnil in padel na bok. Odpeljan je bil v bolnišnico, sledi ukrep glede na težo poškodb.

Nekdo je vlomil v dijaški dom v Portorožu in z blagajne recepcije ukradel 100 evrov.

Na mejnem prehodu Sečovlje so pri Ljubljančanu odkrili ponarejeno vinjeto. Sledi mu kazenska ovadba.

Sorodni članki