V Izoli vlomili v kar 11 avtomobilov

KRONIKA – V nedeljo zgodaj zjutraj so policisti ugotovili, da je ponoči nekdo vlomil v 11 vozil v Izoli, in sicer na Kraški ulici ob izolskem stadionu in na zelenici pod diskoteko. Vozilom so razbili stekla, štirinajstim oškodovancem pa so ukradli različne osebne predmete, dokumente, dve avtomobilski navigaciji in avtoradio ter dva mobilna telefona. Policisti so opravili ogled kraja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Pri Pivki so policisti prijeli pet državljanov Sirije in enega državljana Libije, ki so v Slovenijo vstopili ilegalno. Vrnjeni so bili na Hrvaško.

Koprski policisti so 17-letnemu domačinu zasegli kolo z motorjem, ker je tehnični pregled pokazal, da je predelano. Sledi mu obdolžilni predlog.

V eni od postojnskih restavracij je v petek nekdo državljanki Italije ukradel torbico, v kateri je imela 50 evrov, tablico Samsung, bančne kartice, osebno izkaznico in potni list, kartico zdravstvenega zavarovanja… Oškodovana je za 500 evrov.

Na Ravbarkomandi so v soboto policisti prejeli prijavo, da je ob 5.30 uri neznani moški na počivališču Lom (proti Kopru) državljanki Bolgarije iz vozila, medtem ko sta oškodovanka in njen mož počivala, ukradel žensko torbico. V torbici je imela prenosni telefon, 500 evrov, vozniško dovoljenje, bančno kartico in rezervni ključ vozila. Z dejanjem je oškodovana za 700 evrov.

Ponoči je nekdo vlomil v garažo stanovanjskega bloka v Kopru. Za enkrat neznani storilci so spraznili nekaj gasilnih aparatov in po nestrokovni oceni povzročili za 1000 evrov škode.

V Kopru je nekdo ponoči vlomil v poljsko hišo na Markovem hribu, od koder je odnesel sesalec in visokotlačni čistilec v vrednosti približno 300 evrov.

Popoldne so policisti na Markovcu v Kopru ustavili 33-letnega domačina z osebnim avtomobilom, ki ima ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

V noči na nedeljo ob 1.23 so policisti v Postojni ustavili 17-letnega voznika motornega kolesa, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo vlomil v bar v Postojni, zatem pa ukradel gotovino iz blagajne. Škode je za 1100 evrov.

Dopoldne so policisti dobili obvestilo, da pri Podgorju hodijo trije moški. Prijeli so tri državljane Irana, ki so prišli v Slovenijo ilegalno. Izrekli so jim globe in jih vrnili na Hrvaško.

V Portorožu je nekdo turistki ukradel torbico, v kateri je imela ključe stanovanja, očala za branje s pripadajočim etuijem, denarnico s 500 evri, kreditno kartico, bankomat kartico, zdravstveno kartico, vozniško dovoljenje, osebno izkaznico in kartico hotelske sobe. Oškodovana je za 800 evrov.

[slika je simbolična]

Sorodni članki