Pijan voznik z neregistriranim vozilom in napačnimi registrskimi tablicami

KRONIKA – V ponedeljek ob 21. uri so imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, 28-letnega Ljubljančana, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, registrske tablice pa ne pripadajo vozilu. Tudi osebni avto ni registriran in je odjavljen iz prometa. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je vozniku pokazal rezultat 0.36 mg/l. Vozilo so mu zasegli, vozniku pa izdali plačilni nalog, sledi mu še obdolžilni predlog. Potnik v vozilu iz Ljubljane je med postopkom kričal in se nedostojno vedel, zato so policisti tudi njemu izdali plačilni nalog. Zatem pa so odredili pridržanje še vinjenemu moškemu iz Seče, ki se je vmešal v postopek, žalil policiste in pozival k pretepu. Ker se kršitelj kljub zakonitim ukazom ni umiril in prenehal s kršitvami, mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog.

V ponedeljek ob 13. uri so imeli policisti na Spodnjih Škofijah v postopku 51-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so mu vozilo in sledi mu obdolžilni predlog

V Izoli je nekdo domačinu izpred stanovanjskega bloka ukradel skuter znamke Piaggio Quartz 50, kovinsko rdeče barve, reg.št. KP EH-50, letnik 1995, vreden 300 evrov.

V noči na torek ob 2. uri so na policiji prejeli prijavo, da sosed v Babičih predvaja glasbo, ki moti nočni mir in počitek v večstanovanjski hiši. Policisti so prišli na kraj in 51-letniku izdali plačilni nalog. Čez približno eno uro so ponovno prejeli prijavo, da se s kršitvijo nadaljuje. Policisti so na kraju dejansko ugotovili kršitev. Domačin pa se med postopkom ni hotel umiriti in je s kršitvijo nadaljeval ter ni upošteval ukazov policistov, zato so mu odredili pridržanje.

Oškodovanec je na policijski postaji Izola prijavil, da mu je nekdo v Izoli ukradel osebni avto Kia Ceed, bele barve, letnik 2009, registrskih tablc LJ IP-872, vreden 2000 evrov.

[slika je simbolična]

Sorodni članki