V avtokampu okradli Korejce

KRONIKA – Državljanom Koreje je nekdo v Izoli vlomil v avtodom in ukradel 2000 evrov v korejskem denarju, plačilne kartice, prenosni računalnik in dve vozniški dovoljenji. Zatem je bil v Kopru opravljen nakup v skupni vrednosti okoli 800 evrov. Nato je oškodovanka preklicala kartico. Z ukradeno bančno kartico so skušali pozneje izvesti ponovni dvig gotovine na bencinski črpalki na Kozini, vendar je bila transakcija zavrnjena. Policisti intenzivno zbirajo obvestila. Pri tatvini bi lahko bila udeležena ženska, stara med 50 in 60 let, visoka okoli 160 cm, z rdeče/oranžnimi lasmi, ki ji segajo do ramen. Oblečena je bila v svetlo zeleno športno jakno, belo majico, kavbojke in športne črne copate z belim podplatom.

Varnostniki iz enega od trgovskih centrov v Kopru so obvestili policijo, da so pri tatvini zalotili moškega. Policisti so na kraju ugotovili, da je 43-letni Koprčan iz trgovine vzel pohodne čevlje znamke Salomon, vredne 200 evrov. S pomočjo klešč je odstranil elektronsko zaščito, čevlje dal v torbo in trgovino zapustil. Pri tem ga je zalotil varnostnik, ki ga je zadržal do prihoda policije. Sledi mu kazenska ovadba.

V torek ob 14.06 je koprske policiste poklicala ženska in povedala, da ji grozi mož, ki ima izrečen ukrep prepovedi približevanja. Izsledili so ga in ugotovili, da dejansko krši ukrep prepovedi približevanja. Kljub večkratnem ukazu policistov, naj zapustil stanovanje na določeno razdaljo, tega ni storil, zato so mu odredili pridržanje. Ker se je aktivno upiral, so policisti uporabili prisilna sredstva. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Na parceli pri Bertokih je nekdo vlomil v kontejner, od koder je odnesel različno kmetijsko in ročno orodje v skupni vrednosti 1500 evrov.

[slika je simbolična]

Sorodni članki