Trčila tovornjak in avtobus

KRONIKA – V ponedeljek ob 8.10 je 57-letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom iz Železnikov v Senožečah v križišču pri vključevanju s stranske ceste na glavno izsili prednost 47-letnemu vozniku avtobusa iz Kočevja. Vozniku tovornega vozila so policisti izdali plačilni nalog zaradi izsiljevanja, vozniku avtobusa pa zaradi prekoračitve hitrosti. Na avtobusu so bili tudi potniki, vendar nihče od njih ni bil poškodovan. Promet je bil sproščen ob 9.34.

Ob 12. uri je na avtocesti pri Ravbarkomandi na osebnem avtomobilu razneslo gumo, voznik je zato trčil v odbojno ograjo. 23-letnemu vozniku je alkotest pokazal 0,0, odrejen hitri test na simptome mamil pa je bil pozitiven, zato so mu odredili odrejen strokovni pregled. V postopku je sam izročil 5 tablet Xanaxa, ki so jih policisti zasegli. Sledil je hitri postopek, napisali pa bodo tudi obdolžilni predlog.

Popoldne je v vasi pri Ilirski Bistrici nekdo vstopil v stanovanjsko hišo, pregledal prostore in lastnikom ukradel 300 evrov.

V Portorožu je nekdo vlomil v trgovino. Odnesel je več potapljaških predmetov in prenosni računalnik Asus. Točen popis odtujenih predmetov bo znan po opravljeni inventuri, trenutno pa lastnik ocenjuje škodo na več tisoč evrov.

Ponoči je nekdo vlomil v skladišče gostinskega lokala v Strunjanu, od koder je ukradel več steklenic alkoholnih pijač. Pri tem ga je zalotil varnostnik, vendar se mu je storilec izmaknil in zbežal. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

[slika je simbolična]

Sorodni članki