Pogorel objekt na Pivškem

KRONIKA – V petek okrog 21.30 je prišlo do požara v vasi Kal pri Pivki. Goreti je pričelo v zidani lopi, ki se drži hiše. V požaru je zgorelo celotno gospodarsko poslopje (hlev in garaža s kmetijskimi priključki in raznim orodjem) ter tudi celotno ostrešje in 1. nadstropje stanovanjske hiše, na katerem je bilo spravljenih približno 30 ton sena. Nastala je večja materialna škoda. Po dosedanjih ugotovitvah kaže na tehnično napako na enem od električnih aparatov, ki so bili v lopi.

V petek v dopoldanskem času so bili policisti obveščeni, da svojci pogrešajo 54-letno žensko iz obrobja Kopra. Kljub iskalni akciji pogrešane ta dan niso našli. Naslednji dan se je iskalna akcija nadaljevala ob 10. uri, sodelovalo pa je 37 vodnikov reševalnih psov, 19 psov, policisti, prostovoljni gasilci ter lovci. Na podlagi obvestila občana je bila pogrešana najdena živa ob 11.55 uri v grapi na relaciji od Gažona proti Markovcu. Odpeljana je bila v bolnišnico Izola, kjer ji je bila nudena zdravniška oskrba. Tuja krivda v tem dogodku je izključena.

Policija se zahvaljuje vsem, ki so nudili pomoč in sodelovali v iskalni akciji, še posebej se zahvaljujejo občanu, ki je pogrešano našel in usmerjal reševalce in policiste.

Policisti so v Postojni ustavili 29-letno voznico osebnega avtomobila, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako je potekla veljavnost prometnega dovoljenja vozila. Vozilo ji je bilo zaseženo, podan bo obdolžilni predlog.

V popoldanskih urah je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo v Selcah pri Pivki in ukradel zlat nakit ter zlato ploščico v skupni vrednosti 700 evrov.

Malo pred polnočjo so policisti na Kastelcu prijeli osem oseb, ki se v Slovenijo ilegalno prišle iz Hrvaške in bile namenjene v Italijo. Med njimi je bilo šest državljanov Afganistana in dva državljana Sirije. Tujci bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V Svetem Antonu pri Kopru je bilo vlomljeno v dve stanovanjski hiši. Iz prve je bilo ukradeno 2.350 evrov in dva prstana, iz druge pa 1.000 evrov.

V Sežani je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo ter ukradel prenosni računalnik, zlatnino in bančne kartice. Pozneje je neznani storilec z ukradeno bančno kartico opravil še dva dviga gotovine na bankomatu. Materialna škoda znaša najmanj 10.000 evrov.

V Kopru je nekdo vlomil v gostinski lokal in ukradel 80 evrov gotovine.

Prav tako v Kopru je nekdo vlomil v avtopralnico in ukradel tablico neznane znamke ter pretvornik wI-fi signala in iz dveh avtomatov za tople napitke 330 evrov gotovine. Skupna škoda je ocenjena na 930 evrov.

[slika je simbolična]

Sorodni članki