Vlomilec odnesel za 4000 evrov zlatnine

KRONIKA – V vasi pri Ilirski Bistrici je nekdo v torek popoldne vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je pregledal prostore, nato pa ukradel več kosov zlatnine. Lastnica je oškodovana za 4000 evrov.

V Kortah je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnikom je odnesel 400 evrov gotovine in nekaj kosov bižuterije.

V Kopru so policisti ustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 21.38 je policijo poklicala Ankarančanka in povedala, da sta jo napadla sosedova psa. Policisti so ugotovili, da sta psa izza pol odprte ograje pritekla na ulico in začela lajat na prijaviteljico, ki je pri tem sama padla na tla. Do nje in psov je pritekel mož lastnice, ki je psa nagnal nazaj za ograjo. Lastnici psov so izdali plačilni nalog po čl. 46/a ZZZiv.

V četrtek, 24.11.2016 se je na mednarodni mejni prehod Starod z namenom vstopa v Slovenijo, kot voznik tovornega vozila za prevoz lesnih izdelkov, pripeljal državljan Hrvaške. Na tovornem vozilu je imel naložene palete z lesom, ki jih je prevažal v Italijo. Pri temeljiti mejni kontroli skupaj s hrvaškimi mejnimi organi je bilo ugotovljeno, da se na paletah skriva osem državljanov Alžirije, ki so se s tem poskušali izmakniti mejni kontroli. Osebe so v postopek obravnave prevzeli hrvaški mejni organi.

V torek, 29.11.2016 zjutraj se je na mednarodni mejni prehod Starod z namenom vstopa v Slovenijo, kot voznik tovornega vozila za prevoz lesnih izdelkov, pripeljal državljan Hrvaške. Pri temeljiti mejni kontroli, skupaj s hrvaškimi mejnimi organi, sta bila v nakladalnem delu prikolice med tovorom odkrita dva državljana Kameruna, brez dokumentov, ki sta se s tem poskušala izmakniti mejni kontroli. Osebi so v postopek obravnave prevzeli hrvaški mejni organi.

[slika je simbolična]

Sorodni članki