Trčila tovornjak in avto, na srečo le lažje poškodovani

KRONIKA – V četrtek ob 11.30 uri je 28-letni voznik tovornega avtomobila v Hrušici med vožnjo zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v prednji del osebnega avtomobila, ki ga je iz nasprotne smeri vozila 62-letna voznica. Oba voznika in 54-letna potnica v osebnem avtomobilu so bili lažje telesno poškodovani.

Ob 17. uri je pred Valeto voznica osebnega avtomobila zapeljala na prednostno cesto in pri tem izsilila prednost vozniku osebnega avtomobila, ki je pri trčenju dobil udarec v roko. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola (0,46 mg/l). Podan bo obdolžilni predlog.

V Portorožu je 33-letni Ljubljančan ob 14.30 uri v gostinskem lokalu popil več žganih pijač in naročil dve škatlici cigaret, nato pa poskušal pobegniti, ne da bi plačal 61 evrov, vendar ga je natakarica zadržala. Ob 18.30 uri je isti moški v drugem gostinskem lokalu pojedel in popil za 32 evrov in poskušal pobegniti, vendar ga je natakar zadržal. Podani bosta kazenski ovadbi.

Ob 19.30 uri so bili policisti obveščeni, da je na dvorišče hiše v Piranu prišel neznani moški zanemarjenega videza, ki se je nato zaprl v mansardni del hiše. Oseba je skozi okno kričala na mimoidoče in v rokah držala nož. Policisti so na kraju prijeli 28-letnega moškega iz Plav, ki je kazal znake alkoholiziranosti in zoper njega odredili pridržanje zaradi kršenja zakona o varstvu javnega reda in miru.

Ob 23.30 uri so neznanci vlomili v poslovni objekt v Senožečah in ukradli 200 evrov gotovine.

Sorodni članki