Strele netile požare

KRONIKA – V sredo okrog 16. ure je zagorelo med Sežano in Vrhovljami. V požaru, ki je nastal kot posledica udara strele pri Malem Medvedjeku, je pogorelo približno 25.000 kvadratnih metrov listnatega gozda. Pri gašenju požara, ki je bil lokaliziran ob 22.15 uri, je s 13 gasilskimi vozili sodelovalo 60 gasilcev ZGRS Sežana, PGD Sežana, PGD Komen in PGD Lokev, ravno tako pa je pri gašenju sodeloval helikopter. Preko noči je bila na pogorišču organizirana požarna straža.

Strele so zanetile še dva manjša požara in sicer med Divačo in Vremami, kjer je pogorelo 150 kvadratnih metrov trave ter v Ilirski Bistrici, kjer je požar delno pogasil dež, zaključili pa so gasilci.

V sredo ob 8.10 uri je 21-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem vozil po kolesarski stezi iz smeri Kopra proti Izoli in v Semedeli padel. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Alkotest je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,92 mg/l). Sledi obdolžilni predlog.

Nekdo je med 17.50 in 18.30 uro na plaži pod Belvederjem ukradel črn nahrbtnik, v katerem je imel 24-letni domačin dvojne ključe osebnega avtomobila, denarnico, vozniško dovoljenje, osebno izkaznico, bančno kartico Banke Koper in oblačila. Lastnik, ki je bil v tem času v vodi, je oškodovan za 500 evrov.

Ob 18.40 uri je 51-letna voznica osebnega avtomobila v krožišču v Kopru izsilila prednost 42-letnemu kolesarju, ki se je pri trčenju lažje telesno poškodoval. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23.15 uri je 36-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Izole proti Kopru in v predoru Markovec zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je vozil 58-letni voznik. V trčenju sta bila udeleženi voznik in njegova potnica lažje telesno poškodovana. Zaradi prometne nesreče je bil predor Markovec v smeri Kopra zaprt od 23.35 do 23.50, ko je promet potekal po prehitevalnem pasu. Ob 0.50 uri je bil promet popolnoma sproščen.

V četrtek ob 4. uri so policisti v Portorožu ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,44 mg/l). V postopku se je upiral in hotel odpeljati z vozilom. Uporabljen je bil razpršilec in sredstva za vklepanje ter odrejeno pridržanje.

Malo pred 7.00 uro smo bili obveščeni, da je bilo tekom noči vlomljeno v gostinski lokal v Kopru. Policisti so odšli na kraj.

Sorodni članki