Trk motorista in turista z avtomobilom

KRONIKA – V soboto ob 20.21 se je zgodila hujša prometna nesreča na Črnem Kalu. Nesrečo naj bi povzročil 48-letni voznik osebnega avtomobila iz Leipziga, ki je vozil iz Črnega Kala proti Kozini in v višini razgledne točke ni upošteval talnih označb ter zavil v levo čez dve polni črti. Takrat je za njim pripeljal 20-letni voznik motornega kolesa Ducati z Bleda in trčil v sredino zadnjega dela vozila. Motorist se je v nesreči huje poškodoval, sopotnica v osebnem avtomobilu pa lažje. Policisti so po zaključku obravnave prometne nesreče določili deljeno krivdo: vozniku osebnega avtomobila so izdali plačilni nalog za neupoštevanje prometne signalizacije, vozniku motorja pa plačilni nalog za prekratko varnostno razdaljo in vožnjo v času poteka veljavnost vozniškega dovoljenja.

V Žusterni je v noči na soboto prijavitelj na ulici prepodil dve osebi, ki sta odvrgli njegov nahrbtnik. Ugotovil je, da sta prav ta dva iz njegovega apartmaja ukradla tudi dva prenosna računalnika, nekaj oblačil in nakit.

Na počivališču Ravbarkomanda sta neznanca ponoči pri malici zmotila romunski par z izgovorom, da imata na osebnem avtomobilu predrto pnevmatiko. Eden od njiju je zatem izkoristil nepazljivost in ukradel torbi, v katerih sta imela oškodovanca osebne dokumente, dokumente vozila, računalniško tablico Apel in 1500 evrov gotovine.

Dopoldne so bili policisti obveščeni, da je v Kopru nekdo izpred stanovanjskega bloka na Ulici Sergeja Mašere ukradel kolo z motorjem Piaggio NRG Power 50, reg. št. KP AN-67, vredno 600 evrov.

V izolskem hotelu je nekdo vlomil v sobo, kjer je ukradel štiri mobilne telefone znamke Galaxy

Grand prime, Galaxy mini, I Phone 6 in mobilnik Telemacha, skupaj vredne 1120 evrov.

Okoli 18.0ure je policist motorist Postaje prometne policije Koper opravljal nadzor cestnega prometa. Pri tem je opazil voznika motornega kolesa, ki ni nosil zaščitne motoristične čelade, motorno kolo pa ni bilo označeno s predpisano registrsko tablico, zato se je odločil, da zapelje za njim in ga ustavi. Dohitel ga je na Kolodvorski ulici in mu s kratkim zvočnim signalom policijske sirene in vključenimi utripajočimi svetilkami dajal znak, naj ustavi. Voznik ni upošteval znakov policijskega vozila, temveč je povečal hitrost vožnje in peljal v smeri Vojkovega nabrežja, od tam pa naprej v ozke ulice proti staremu mestnemu jedru. Pri tem ga je policist motorist, z vključenimi modrimi utripajočimi svetilkami in zvočnimi signali policijske sirene, ves čas zasledoval na primerni razdalji. Voznik je z brezobzirno in nevarno vožnjo nadaljeval po ozkih ulicah Kopra in sreča je botrovala, da pri tem ni podrl kakšnega pešca, ki so se bili na ulicah mestnega središča, saj so, zaradi policijske sirene, uspeli pravočasno zaznati nevarnost in se umakniti. Motorist je zatem z veliko hitrostjo peljal po Čevljarski ulici navzdol, nato preko stopničk in zavil v levo na Župančičevo ulico, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, glede na stanje vozišča (zglajeni tlakovci), izgubil oblast nad motornim kolesom ter padel. Zatem je vstal, pustil motorno kolo sredi ulice in peš zbežal s kraja. Policisti so pod sedežem motornega kolesa našli denarnico z dokumenti 20-letnega Koprčana in manjšo količino prepovedane droge marihuane (približno 4-5 gramov), katero so zasegli in poslali na ekspertizo. V primeru pozitivnega rezultata in ugotovljenega lastništva sledi hitri postopek. Lastnik se je v nedeljo zvečer sam zglasil na Postaji prometne policije v Kopru, kjer so mu pojasnili, da so motor zasegli, saj ne poseduje vozniškega dovoljenja, zaradi več kršitev prometnih predpisov pa so mu izrekli globo in vročili plačilni nalog. Sledi mu tudi obdolžili predlog.

Ob 21.29 so bili policisti obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo pri Postojni. Nekdo je vlomil v samostojno delavnico zraven zapuščene hiše in ukradel tri mopede, in sicer Tomos APN 4 zelen in dva skuterja neznane znamke. Vlomili so tudi v osebni avto. Sledi zbiranje obvestil.

V noči na nedeljo nekaj minut čez polnoč so policisti intervenirali v Sežani. 64-letnik je pod vplivom alkohola razgrajal v lokalu. Po prihodu policistov ni hotel sodelovati v postopku, prav tako ni hotel pokazati dokumenta. Tudi med postopkom policistov, kljub večkratnem opozorilu, naj preneha s kršitvijo, je s to nadaljeval. Na policijski postaji je bila na podlagi vozniškega dovoljenja ugotovljena identiteta. Izdan mu je bil plačilni nalog (po 7/1 in 22/1 čl ZJRM in ZOIzk 24/1 čl.).

Pri Strunjanu je nekdo vlomil v osebni avto, od koder je ukradel torbico, v kateri je imela lastnica 250 kun, dokumente in nekaj drugih osebnih stvari.

Na plaži v Portorožu so kopalcu z Vrhnike ukradli nahrbtnik, v katerem je imel denarnico z denarjem, bančnimi karticami, dokumente, telefon Samsung S6, ključe stanovanja in druge predmete. Oškodovan je za 700 evrov.

Ponoči je nekdo s parkirišča za koprsko tržnico ukradel kolo z motorjem Piaggio ZIP 25, rdeče barve, vredno 585 evrov.

Popoldne je policijo obvestila Koprčanka, da prejema obvestila o dvigu gotovine z njenega bančnega računa. Policisti so ugotovili, da je nekdo vlomil v osebni avto, ukradel denarnico z bančnimi karticami, dokumenti in nekaj gotovine, nato pa opravil več dvigov, od tega trikrat uspešno. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

V Strunjanu je nekdo vlomil v osebni avto, od koder je odnesel motorno žago znamke Husqvarna, vredno 700 evrov.

Madžarskim gostom so iz sove v Ankaranu ukradli 2.600 evrov gotovine in dve kreditni kartici.

Ob 23.12 so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči v Gradišču pri Materiji. 28-letni voznik iz okolice Sežane je na relaciji Markovščina – Obrov zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal desno na betonski robnik, zatem je vozilo obrnilo na levi bok in je zdrselo izven vozišča. Poleg voznika je bila v vozilu še leto dni mlajša sopotnica. Voznik se je v nesreči lažje poškodoval, sledi mu plačilni nalog, izdali so tudi odredbo za odvzem krvi in urina po alkoholu in mamilih.

Sorodni članki