Tina Mrak in Veronika Macarol športnici Občine Piran 2017

Občina Piran in Športni in mladinski center Piran sta v Avditoriju razglasila športnika Občine Piran za leto 2017. Naziv sta tudi letos prejeli Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta na svetovnem prvenstvu 2017 osvojili bronasto medaljo in s tem najboljši rezultat kariere. »Sezona 2017 se je začela marca na Palma de Mallorci, kjer sva nastopili prvič po olimpijski regati v Riu. Kmalu za tem se je Veronika poškodovala, zato sva morali prilagoditi program in izpustiti tri regate, med njimi tudi evropsko prvenstvo v Monaku. Vse misli sva usmerili na svetovno prvenstvo v Grčiji, na katero sva odpotovali motivirani in z visokim ciljem – osvojiti medaljo, ki nama je še manjkala,« sta povedali jadralki. V jesenskem delu sta se udeležili dveh regat na Japonskem in prvič zajadrali na prizorišču, kjer bodo leta 2020 potekale olimpijske igre.

Dekletoma je priznanje podelil župan Občine Piran Peter Bossman, ki je v uvodnem nagovoru poudaril, »da si v Piranu prizadevamo, da bi vam zagotovili čim boljše pogoje za delo in trening. Nismo velika občina in ne moremo si privoščiti vsega, kar bi si želeli in potrebovali, vendar športno infrastrukturo, ki jo imamo, zgledno vzdržujemo in redno obnavljamo. Letos jo bomo obogatili še z novim Domom vodnih športov, ki bo namenjen pripravi vrhunskih jadralcev in organizaciji mednarodnih regat, pa tudi rekreativni športniki na vodi boste dobili svoj prostor v sodobnem objektu, ki ste si ga s svojim trudom zaslužili.«

Naziv ekipa leta v individualnih športnih panogah je osvojil Boks klub Portorož, ekipa leta v kolektivnih športnih panogah pa je Športno društvo Piran – odbojka. Posebna priznanja so prejeli Tadej Černoga (Boks klub Portorož), Košarkarski klub 3×3 Piran in Jasmin Bečirović (Thai-boxing club Tiger). Zaslužni športni delavec je postal Sandi Ramuševič (Ribiško in potapljaško društvo Piran), odmevnejši športni dogodek v Občini Piran pa Sailing Point Velikonočna regata 2017 v organizaciji Jadralnega kluba Pirat in Vzajemna Open Portorož 2017, ki ga je organiziral Volley Club Portorož. Občina Piran in ŠIMC sta priznanja podelila še v kategorijah dosežek v neolimpijski športni disciplini, obetavni mladi športniki, pokalna zmagovalka, državni prvaki v olimpijski športni disciplini in državni prvaki v neolimpijski športni disciplini.

Sorodni članki