Telovadnica v Livadah kmalu z novo streho

Občina Izola bo prihodnji teden pričela z zamenjavo dotrajane strehe na večnamenski telovadnici Livade z novo pločevinasto kritino. Telovadnico, ki leži tik ob osnovni šoli Livade, v dopoldanskem času uporabljajo učenci za pouk športne vzgoje, v popoldanskih in večernih urah pa v njej vadijo izolska športna društva in rekreativne skupine.

Streha telovadnice, površine 1450 m², je stara skoraj 30 let in dotrajana, posledično pa tudi energetsko potratna. Zaradi zamakanja ob močnejšem deževju se je občina odločila za njeno zamenjavo. Novo kritino bodo dopolnjevali toplotna in zvočna izolacija ter dvanajst energetsko učinkovitih svetlobnikov, ki bodo v telovadnico prinašali naravno svetlobo. Zamenjava kritine bo dolgoročno rešila težave z zamakanjem, tako da bo telovadnica varnejša za uporabo. Poleg tega bodo novi materiali izboljšali energetsko učinkovitost in znižali stroške ogrevanja.

Vrednost investicije je ocenjena na 370.000 evrov. Izvajalec gradbenih del je podjetje Adpatacije – vzdrževanje, d. o. o.

Sorodni članki