Tenis v Športnem parku Portorož

Občina Piran je prvo fazo urejanja novega Športnega Parka Portorož sklenila z aktiviranjem prenovljenih teniških igrišč, ki so jih včeraj že preizkusili otroci iz Tenis kluba Morje, prvo skupino teniških gostov iz tujine pa bo upravljavec parka sprejel že konec tedna.

Občina Piran je projekt novega parka sicer začela z odstranitvijo zarasti, dotrajanega balinišča in šotora, nato je odstranila staro in zanemarjeno podlago peščenih teniških igrišč, zarjavele panelne ograje in stebre za reflektorje, nato sanirala štiri betonska in šest peščenih teniških igrišč, uredila dve košarkarski igrišči ter igrišče za mali nogomet oziroma rokomet. Celotno območje je dodatno ozelenjeno, novo podobo pa bo dobil tudi minigolf.

Zaradi zelo deževne pomladi so bila ureditvena dela na prostem zaključena nekoliko pozneje od prvotnih načrtov, je pa Športni park Portorož že maja gostil turnir Državnega prvenstva v košarki 3×3 in bo 9. avgusta prizorišče finala državnega prvenstva v tej disciplini, poleti pa se bodo v njem odvijali tudi koncerti. 15. avgusta bo  v parku nastopila italijanska skupina The Kolors, dan kasneje pa še skupini Hornets in Big Foot Mama.

Investicijsko vzdrževalna dela vrednosti 350.000 evro so skupaj izvedli Občina Piran, Okolje Piran ter Športni in mladinski center Piran.

Sorodni članki