Pestro dogajanje v Portorožu

Poletje na slovenski obali bo letos še posebej pestro. Vabljeni na že 43. festival Melodij morja in sonca v Avditoriju Portorož, kjer bomo izbrali naj poletno pesem, in na Portoroške noči, kjer bo kraljevala odlična glasba.

V nedeljo, 7. julija, ob 20.30 se bo v Avditoriju Portorož odvijal festival Melodije morja in sonca. Na festivalu se bodo v naslednjem vrstnem redu predstavili: Prizma, Manu, 2B, Toxine in Marko Vuksanović, Žan Videc, Monika Avsenik, Balladero, Martina, Aljaž Ramot, Trio Vivere, Anabel, Folk idoli, Regina in Bepop. Poleg voditeljev Lorelle Flego in Maria Galuniča, bosta za dodatno vzdušje poskrbela tudi komik Žan Papič ter svetovno znan glasbeni producent Anže Igličar, znan kot Proteus Noir.


Tisti, ki ne boste mogli biti z nami v živo, boste dogodek lahko spremljali na prvem programu RTV SLO, kjer bodo poskrbeli za vrhunski televizijski in radijski prenos. Letos bo festival prvič predvajan v živo na TV Koper-Capodistria s prevodom in komentarjem v italijanskem jeziku.

Za svoje favorite boste lahko navijali že 2. julija na predstavitvenem večeru na Trgu Prekomorskih brigad v Portorožu, kjer se bodo izvajalci predstavili z eno izmed skladb iz preteklih let festivala. To je odlična priložnost, da znova slišite nekatere izmed najlepših melodij, ki so skozi leta zaznamovale festival Melodije morja in sonca ter podprete svoje priljubljene izvajalce.

Portoroške noči 2024: zvezdniški nastop The Kolors in glasbeni spektakel ob morju

Portoroške noči bodo letos potekale med 15. in 16. avgustom v Športnem parku Portorož. Pripravite se na dva večera polna vrhunske glasbe, zabave in nepozabnih doživetij!

Sredozemski ritem bo v Portorožu oživel 15. avgusta, ko bo na odru zažarela priljubljena italijanska skupina The Kolors. Skupina je zaslovela po zmagi na talent šovu Amici di Maria De Filippi leta 2015, pod mentorstvom Elise. Njihov album “Out” je prinesel številne izjemne skladbe, med katerimi so “Frida”, “Pensare male” (feat. Elodie), “Cabriolet Panorama”, “Italodisco” – uspešnica poletja 2023, ter “Un ragazzo Una ragazza”, ki je bila predstavljena na zadnjem, 74. Festivalu italijanske pesmi v Sanremu. Talentirani in angažirani The Kolors se lahko pohvalijo z izjemno kariero in mednarodnim uspehom: zlati in platinasti albumi, številne nagrade, vključno z več glasbenimi nagradami, nagrado Lunezia in nagrado Power Hits Estate, ter 136 milijonov pretokov in več kot 38 milijonov ogledov na YouTubu s singlom “Italodisco”.


Pred njimi bo oder zavzela mlada lokalna skupina Booom!, ki je znana po sveži in mladostni energiji ter vedno poskrbi za odlično vzdušje. Njihov nastop bo zagotovo prava glasbena poslastica, ki vas bo popeljala v noč polno ritmov. Večer se bo zaključil z DJ programom Secret disco, ki bo s skrbno izbranimi ritmi poskrbel za plesno nadaljevanje v noč.


Naslednji dan, petek, 16. avgusta, bo obarvan s slovenskim rockom. Na oder se bodo povzpele legendarne rock ikone Big Foot Mama, ki bodo s svojimi nepozabnimi rock himnami poskrbele za vrhunsko glasbeno doživetje.

Njihov nastop je zagotovilo za energijo, emocije in glasbeno odličnost, ki bo odmevala vse do zadnjih kotičkov Športnega parka Portorož. Pred njimi bodo občinstvo ogrevali obalni rokerji Hornets, ki bodo s svojo energično glasbo in izjemnimi nastopi pripravili pravi uvod v rock spektakel.


Ne pozabite tudi na prihajajoče dogodke

V soboto, 29. junija, vabljeni na edinstven dogodek: Operna noč na plaži, kjer bodo najlepše operne arije zajadrale na valovih morja. Vstop je prost! V nedeljo, 30. junija, pa se bo plaža v Portorožu spremenila v festivalsko prizorišče. Organizatorji enodnevnega festivala Portorose in July, kjer bo kraljeval slovenski producent svetovnega formata Denis Jašarević – Gramatik, skupaj še z drugimi glasbenimi ustvarjalci. Med novimi imeni na seznamu je tudi trenutno najbolj priljubljen hrvaški izvajalec na svetu – Baby Lasagna!

V okviru 31. Primorskega poletnega festivala bomo v petek, 12. julija, gostili balet Grk Zorba, izjemno baletno predstavo, ki jo je po svetu v različnih izvedbah videlo več kot dva milijona ljudi, tokrat pa navdušuje v novi preobleki Doživite nepozaben večer poletne klasike z Orkestrom Slovenske filharmonije v Portorožu, 14. julij – ne bo vam žal. Več informacij o prihajajočih dogodkih si lahko pogledate na spletni strani Avditorija Portorož.

Sorodni članki