Tatica, ki ‘prodaja’ medicinske pripomočke

KRONIKA – V sredo so policisti dobili prijavo, da je 1. 8. 2016 med 9. in 10. uro v stanovanje na Rozmanovi ulici v Kopru prišla neznana ženska, ki je oškodovancema v odkup na vsiljiv način ponudila aparat za žile. Med pregovarjanjem je neznana storilka pregledovala omare in izvršila tatvino gotovine v različnih kovancih. Po opisu oškodovancev je ženska visoka med 170 in 175 cm, stara med 40 in 45 let, z daljšimi temnimi lasmi in srednje postave.

Popoldne so prejeli še eno prijavo o oškodovanju. Dve neznani ženski, stari okoli 50 let, sta ob 13. uri prišli v hišo starejšega Koprčana. Ženski sta mu v odkup ponudili aparat za hrbtenico in zdravljenje sluha ter vida, v kar je privolil. S svojim vozilom sta ga nato odpeljali na banko, kjer je dvignil 2.000 evrov in jih izročil ženskama. Ko je prišel domov je opazil, da mu ženski nista dali aparata in ga s tem oškodovali za 2.000 evrov.

V Portorožu je nekdo na plaži državljanki Avstrije ukradel torbo, v kateri je imela digitalni fotoaparat Canon, zapestno uro Swatch, brisačo, obleko in 50 evrov. Oškodovana je za 400 evrov.

Ob 20.37 so policisti v Kopru ustavili 18-letno domačinko s skuterjem. V postopku se je izkazala z veljavno osebno izkaznico, zatem pa so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so ji zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

V Pacugu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, kjer je državljanom Nemčije ukradel 220 evrov in otroško zapestnico.

Ob 2.07 so policisti na Škofijah ustavili Postojnčana z osebnim avtomobilom. Voznik je bil brez vozniškega dovoljenja, vozilo neregistrirano in z registrskimi tablicami, ki pripadajo drugemu vozilu, alkotest pa mu je pokazal rezultat 0,88 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog.

V četrtek ob 1.40 so policisti v Sežani ustavili osebni avto Range Rover Evoque, v katerem sta bila državljana Italije. V postopku so ugotovili, da imata ponarejeno prometno dovoljenje in identifikacijsko nalepko. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja je bila dvema državljanoma Italije odvzeta prostost. V nadaljnjem postopku so ugotovili, da je vozilo, letnik 2013, vredno približno 50.000 evrov, ukradeno v Italiji, in sicer 10. 7. 2016. Pri pregledu je bilo še ugotovoljeno, da so na vozilu ponarejene številke šasije, tipske nalepke in registrske tablice ter predelana elektronika. Vozilo so zasegli, državljanoma Italije, ki sta še v policijskem pridržanju, pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin in prikrivanje.

Sorodni članki