Na delu veliko zmikavtov

KRONIKA – V četrtek popoldne je nekdo obiskovalki iz okolice Murske Sobote v Izoli z mizice na senčniku ukradel mobilnik zlate barve, znamke Iphone 6, vreden 250 evrov. V Strunjanu pa so kopalki iz Šmartnega pri Litiji ukradli torbico, v kateri je imela 30 evrov, mobilni telefon Nokia 206, osebno izkaznico, kartico ZZZS, žensko uro in ključe osebnega avtomobila.

V Portorožu je nekdo v času med 27. 6. In 4. 8. 2016 Pirančanu ukradel osebni avtomobil Renault Megane, registrskih številk KP 83-91K, vreden 500 evrov.

V Pradah je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnikom ukradel približno 1300 evrov ter zlatnino v vrednosti 4000 evrov.

V četrtek dopoldne so policisti pri Pivki ustavili 25-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je poteklo vozniško dovoljenje. Vozilo so ji zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

V eni od koprskih prodajaln z oblačili je mlajši moški prosil za pomoč prodajalko pri izbiri oblačil, ki so bila izven trgovine. V tem času je nekdo prišel v trgovino in iz blagajne ukradel 200 evrov.

V Portorožu je nekdo vlomil v stanovanje in lastnikom ukradel dva prstana in zapestnico, skupaj vredno okoli 500 evrov.

Policisti so dobili prijavo, da je nekdo vlomil tudi v stanovanje v Piranu, od koder je ukradel mobilni telefon, denarnico z vsemi dokumenti oškodovanke in 1000 evri gotovine, mobilni telefon Iphone 3 ter nekaj drugih predmetov.

Ob 3.39 so bili na policiji obveščeni o pretepu na Manziolijevem trgu v Izoli. 33-letnik s Slovenskih Konjic je ostale goste vidno vinjen zmerjal. Ker s kršitvijo ni prenehal niti po prihodu policistov, so mu odredili pridržanje in izdali plačilni nalog.

Ponoči je nekdo vlomil v bar v Izoli, od koder je odnesel kovinski sef z denarjem in večjo količino pijače. Policisti še zbirajo obvestila.

Ponovno opozarjamo vse domačine in obiskovalce primorskih občin, naj poleti ne puščajo v stanovanjih, apartmajih, pa tudi hotelskih sobah oken odprtih na ventus. To privablja tatove, ki prav zaradi tega lažje vstopajo v objekte in izvršujejo tatvine vrednejših predmetov in denarja.

Sorodni članki