Štirje tujci huje poškodovani v čelnem trčenju

KRONIKA – V soboto dopoldne se je zgodila prometna nesreča v Dolnjem Zemonu pri Ilirski Bistrici. Povzročil jo je voznik osebnega avtomobila, 61-letni državljan Češke, ki je zaspal in zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v nasproti vozeč osebni avto, ki ga je vozil 48-letni državljan Poljske. V obeh avtomobilih sta bili še sopotnici. Vse so huje poškodovane odpeljali v izolsko bolnišnico.

V Kopru je nekdo vstopil skozi na pol odprto okno v stanovanje, od koder je ukradel prenosni računalnik znamke Asus, vreden 550 evrov.

V Kopru je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel zlatnino v vrednosti približno 7.000 evrov.

V petek popoldne so bili policisti obveščeni, da je občan opazil tri osebe okoli kontejnerja in tovornega vozila za pivnico v Kopru. Na kontejnerju je bila poškodovana ključavnica. Policisti so po opisu oseb hitro zatem prijeli 24-letnega večkratnega storilca kaznivih dejanj z Obale, zatem pa še 23-letnega Postojnčana in 17-letno Koprčanko. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da imajo na vozilu ukradene registrske tablice. Odvzeli so jim prostost in jih zaslišali. Sledi jim kazenska ovadba.

V soboto zjutraj je na mejni prehod Starod pripotoval 30-letni državljan Albanije. Pri pregledu so policisti pri njemu našli ponarejene dokumente (vozniško dovoljenje, osebno izkaznico in bančno kartico). Dokumente so mu zasegli, sledi mu kazenska ovadba.

Ob 7.55 je občan obvestil policijo, da po avtocesti Postojna – Razdrto vozi starejši rdeč osebni avto, ki nima registrskih tablic. Policisti so vozilo ustavili na Črnem Kalu. Ugotovili so, da so 51-letnemu državljanu Madžarske policisti odvzeli registrske tablice že dan prej, ker mu je potekla registracija. Ugotovili so tudi, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog zaradi vožnje neregistriranega osebnega avtomobila, brez vozniškega dovoljenja in neupoštevanje odredbe policista.

V nedeljo ob 5.25 so policisti prejeli obvestilo, da je nek moški pri Dekanih razbijal in zvijal prometne znake, s kraja pa naj bi se odpeljal z osebnim avtomobilom Fiat Punto proti Bertokom. V Bertokih so izsledili 27-letnega Koprčana. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je odklonil, prav tako tudi strokovni pregled. Ob 5.40 so mu odredili pridržanje po 24. ZPrCP, sledi mu obdolžilni predlog. Pri kontroli relacije niso opazili poškodovanih prometnih znakov.

V Kopru je nekdo na Destradijevem trgu ukradel zaklenjeno kolo z motorjem znamke Piaggio NRG MC3 50, z nameščeno registrsko tablico KP P2-923. V kolesu z motorjem je bila pod sedežem spravljena čelada črne barve in z oranžnim napisom. Lastnik je oškodovan za 490 evrov.

Ob 22.14 je na avtocesti od Ravbarkomande proti Kopru 43-letna državljanka Srbije z osebnim avtomobilom trčila v ograjo, od koder jo je odbilo levo v sredinsko ograjo in je obstala na prehitevalnem pasu. Njeno vozilo je nato najprej oplazil 47-letni voznik motornega kolesa iz Škofje Loke, nato pa je v njeno vozilo trčil še 62-letni voznik osebnega avtomobila iz Podgrada. Državljanka Srbije se je huje poškodovala, ko jo je v nesreči na vozišču zbil njen avto. Odpeljali so jo v UKC Ljubljana. Sledi ji plačilni nalog.

Sorodni članki